П`ятниця, 26.04.2024, 23:11
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » Архів матеріалів

22-26 вересня в Україні пройде Всеукраїнський тиждень планування сім’ї
У період з 22 по 26 вересня 2014 року в Україні пройде Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я. Протягом тижня в усіх областях України буде проведено низку інформаційно-просвітницьких заходів, під час яких, бажаючі зможуть дізнатися більше про методи планування сім’ї, своє репродуктивне здоров’я та те, як його зберегти.
Як відомо, в Україні досі спостерігаються негативні демографічні тенденції – смертність перевищує народжуваність і причина не лише в економічних факторах. Адже дівчатка вступають у репродуктивний вік вже маючи проблеми зі здоров’ям, в тому числі, з репродуктивним. В Україні близько 1 мільйону пар страждають на безпліддя, яке викликане проблемами з репродуктивним здоров’ям, зокрема є наслідком абортів.
На подолання цих тенденці ... Читати далі »
Переглядів: 450 | Додав: Модератор | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)


Міжнародний день боротьби з передозуванням наркотиків із 2001 року відзначається як день пам’яті людей, що померли від передозування наркотиків. 31 серпня тисячі людей в усьому світі висловлюють своє співчуття родинам та друзям жертв передозування та згадують тих, кого вони втратили. Ця подія організовується на принципах розуміння того, що ніхто не повинен відчувати сором чи бути дискредитованим через передозування наркотиків.

В Україні сьогодні налічується 310 тисяч споживачів лише ін’єкційних наркотиків, в тому числі у місті Чернівці – 2600 СІН. Програми профілактики ВІЛ/СНІД серед наркозалежних, які МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» вже понад 10 років поспіль впроваджує в рамках Загальнодержавної програми боротьби зі СНІД, щорічно охоплюють понад 150 тисяч наркозалежних. Одним з напрямків профілактичної роботи є саме профілактика передозувань.

... Читати далі »
Переглядів: 549 | Додав: Модератор | Дата: 29.08.2014 | Коментарі (0)


ПРЕС-РЕЛІЗ

м. Київ, 27.08.2014
Пацієнти вимагають звільнення голови Тендерного комітету МОЗ
Сьогодні пацієнти та громадські активісти пікетували Кабінет Міністрів України із вимогою звільнити голову тендерного комітету Міністерства охорони здоров’я України Руслана Салютіна. Саме він, на думку громадськості, відповідальний за провалення всіх тендерів в Україні.
«Пацієнти, що лікуються за державними програмами – залишились без ліків. По деяким програмам (гемофілія) ліків вже нема, по деяким – вони скінчаться восени. Тендери на закупівлю ліків в 2014 році зірвані! Вимагаємо персональної відповідальності та звільнення чиновників, що провалили тендери цього року! Якщо Прем’єр-міністр не звільнить голову тендерного комітету МОЗ та терміново не призначить нову людину, яка зможе швидко провести тендери, то він нестиме особисту відповідальність за тисячі см ... Читати далі »
Переглядів: 474 | Додав: Модератор | Дата: 27.08.2014 | Коментарі (0)

ПОЗДОРОВЛЯЄМО!
Членів міні-команди вуличного футболу «Олімп» Центру соціально- психологічної допомоги «Діалог» Чернівецького благодійного фонду «Нова сім’я» !


«Пройди шлях до власного Олімпу – здобудь перемогу!» під таким девізом, за результатами турніру, який відбувся 23 серпня у м. Кременчук, наша команда (підлітки від 14 до 16 років), домоглася перемоги у дружньому турнірі по футболу проти двох команд вихованців Кременчуцької виправної колонії для неповнолітніх. Було проведено три гри між командами суперниками в яких команда міста Чернівці забила у ворота суперників 7 голів. Команда отримала кубок , грамоти та призи. Ура !
Але перемогу нашої команди ми дуже хочемо розділити з її організаторами – гостинним Полтавським обласним Благодійним фондом «Громадське здоров’я» та Полтавським обласним відділенням Національного олімпійського комітету України.
Приємним подарунком для підлітків Чернівецької команди стала ек ... Читати далі »
Переглядів: 445 | Додав: Модератор | Дата: 27.08.2014 | Коментарі (0)

Прес-реліз
Презентація підсумків роботи кампанії «Майбутнє варто планувати!» та обговорення подальших ініціатив активістів на розвиток співпраці з донором та залученням коштів міського бюджету у впровадженні компанії на 2015 рік, в рамках національної програми «Здоров’я жінок України». (2011-2016 рр.) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) на території Чернівецької області. пропозиції до включення в план дій Координаційної ради з питань молодіжної політики заходів з питань РЗ та ПС., в т.ч. за кошти місцевого бюджету.

Основне завдання робочої зустрічі - створити сприятливі умови для продовження роботи просвітньої роботи серед репродуктивного населення краю, дотримання репродуктивних прав як методу захисту соціально-незахищеної молоді краю, шляхом:
- ознайомлення з епідеміологічними показниками та ситуацією в Україні та Чернівецькій області щодо репродуктивного здоров’я та планування сім’ї серед молоді краю;
- оцінки результатів просвітньої компа ... Читати далі »
Переглядів: 596 | Додав: Модератор | Дата: 22.08.2014 | Коментарі (0)

В Украине упрощена процедура регистрации препаратов от ВИЧ, туберкулеза и вирусных гепатитов.


По данным сайта "NovostiMira.com", Верховной Радой Украины накануне был принят закон №3818 "О внесении изменений в Закон Украины "О лекарственных средствах" относительно усовершенствования порядка обеспечения населения лекарственными средствами, предназначенными для лечения социально опасных и тяжелых заболеваний". Документом, в частности, предусмотрено введение упрощенной регистрации зарубежных ЛП, предназначенных для лечения таких социально опасных заболеваний как туберкулез, ВИЧ и вирусные гепатиты. Кроме того, законопроект распространяется на лекарственные средства от рака и редких (орфанных) заболеваний. Отметим, что закон был принят в редакции профильного комитета Парламента.
http://novostimira.com/novosti_mira_120071.html
Переглядів: 441 | Додав: Модератор | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Згідно з результатами експрес-тестування, проведеного нещодавно в Україні з нагоди Всесвітнього Дня боротьби з вірусними гепатитами, найбільше позитивних результатів зафіксовано у Чернівецькій (15,7%), Тернопільській (15,2%) Дніпропетровській (14,9%), та Херсонській (13,33%) областях. Достатньо високий рівень інфікування спостерігається і у столиці - 12,5%. У Волинській області тестування проводилося вперше, проте 11,5% позитивних результатів стали тривожною несподіванкою. Середній відсоток позитивних результатів серед протестованого загального населення по країні склав 8,8% (у 2013 – 12,9%, у 2012 – 9,6%).
Нагадаємо, що у 2012-2013 рр. сумний рекорд за кількістю позитивних результатів поставили Дніпропетровськ, Донецьк, Макіївка, Чернівці та Суми. Деяке зниження загального показника по країні може пояснюватися і тим, що в цьому році було протестовано у 3 рази більше людей, ніж торік, але тестування взагалі не відбулося в АР Крим та Луганській області.

Переглядів: 414 | Додав: Модератор | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

В Чернівцях пройшла акція до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами «Гепатит С виліковний. Дбаємо про здоров’я по-новому!».


28 липня 2014 року в Чернівцях відбулася акція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами, організатором виступив ЧМБФ "Нова сім'я".
За підтримки Міжнародного Фонду "Відродження" та Міжнародного Благодійного Фонду "Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні" 28 липня в ЦПКіВ ім. Т.Г. Шевченка усі охочі могли пройти безкоштовне та анонімне експрес-тестування на виявлення вірусного гепатиту С, отримували безкоштовну консультацію лікаря-інфекціоніста та ознайомлювались з інформаційною літературою з профілактики гепатитів.
Акція тривала з 12 до 16.00 всі бажаючі змогли пройти безкоштовне та анонімне експрес тестування та дізнатись більше про проблему вірусних гепатитів в Україні, також всі небайдужі підписалися під листом звернення до президента України з проханням на виділення коштів з державного бюдж ... Читати далі »
Переглядів: 443 | Додав: Модератор | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Представляем Вашему вниманию Хронику участия в 20ой международной конференции по СПИДу (AIDS 2014) 20-25 июля 2014 в Мельбурне (Австралия) представительниц Евразийской Женской Сети по СПИДу. Бюллетень подготовлен Светланой Мороз, региональным координатором Сети.
Byleten'
Переглядів: 443 | Додав: Модератор | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Літній табір «Школа сім’ї» відбувся!
1-3 серпня, в мальовничій місцевості с. Репужинці, Чернівецької області, відбувся літній табір «Школа сім’ї» Денного реабілітаційного центру для молоді, за підтримки Фонду «Confinis» (Австрія).

Мета табору: попередження конфліктів, адаптація до суспільних норм та ре соціалізації родин, учасників табору, через створення сприятливих умов для формування, відновлення, закріплення навичок сімейного діалогу, відпочинку та взаємодії.

Відповідно до програми табору, кожен з 40 учасників, отримав можливість під промінням ранкового сонця здобути навички використання лікувальної фіззарядки, в колі рідних та близьких створити герб власної родини, прийняти участь у будівництві на березі річки фортеці, познайомитись з портерами внутрішніх дітей, їх страхів та очікувань, поспілкуватись на вечірніх сімейних посиденьках біля ватри під гітару, скоштувати Буковинського шашлику. Все сприяло сімейному відпочинку та затишку ... Читати далі »
Переглядів: 460 | Додав: Модератор | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 20 21 »