Четвер, 25.04.2024, 10:20
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » Архів матеріалів

01.10.2014
Активісти: Без залучення громадськості провести закупівлі ліків за 21 день буде неможливо
Активісти БФ «Пацієнти України» та Центру протидії корупції сьогодні взяли участь у засіданні Кабінету Міністрів України, де розглядалося питання щодо провалу тендерів на закупівлю ліків в Україні. Під тиском громадськості Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відсторонив від виконання своїх обов'язків міністра охорони здоров'я О.Мусія, а його заступника та голову тендерного комітету, відставки якого вимагали пацієнти та антикорупційні активісти, Р.Салютіна – звільнив.
Вперше в історії України Уряд пішов на поступки громадськості та звільнив чиновників, винних у провалі закупівель. Виконання обов’язків Міністра охорони здоров’я Уряд поклав на заступника Міністра охорони здоров'я України - керівника апарату, Василя Лазоришинця.
Відповідно до заяви Премєр-міністра України Арсенія Яцен ... Читати далі »
Переглядів: 1106 | Додав: Модератор | Дата: 03.10.2014 | Коментарі (0)

У період з 22 по 26 вересня 2014 року в Україні пройшов Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я. Протягом тижня в усіх областях України буде проведено низку інформаційно-просвітницьких заходів, під час яких, бажаючі зможуть дізнатися більше про методи планування сім’ї, своє репродуктивне здоров’я та те, як його зберегти.
На подолання цих тенденцій спрямована Державна програма "Репродуктивне здоров’я нації" на період до 2015 року, яка знайшла своє відображення в обласних програмах репродуктивного здоров’я, що прийняті обласними радами і втілюються виконавчим органами влади на місцях.
В рамках проектної діяльності та міжгалузевої компанії «Майбутнє варто планувати!» за підтримки партнерів Міністерства охорони здоров’я у сфері планування сім’ї та репродуктивного здоров’я є Програма Агентства США з міжнародного розвитку «Здоров’я жінок України» в Чернівцях пройшов Вуличний університет із залученням до тематичного лекторію понад 50 молоди ... Читати далі »
Переглядів: 496 | Додав: Модератор | Дата: 29.09.2014 | Коментарі (0)

Методична підтримка спеціалістів, членів
Партнерської мережі установ та громадських організацій
з профілактики наркоманії та інших залежностей
серед молоді та дітей м. Чернівці.

25 вересня на території Центру соціально-психологічної допомоги «Діалог» БФ «Нова сім’я», відбулась перша зустріч спеціалістів партнерів Партнерської мережі установ громадських організацій з профілактики наркоманії та інших залежностей серед молоді та дітей м. Чернівці, на Школі взаємодії та освіти. Тематика зустрічі – сімейна конференція. Новітні методи роботи з підлітками які перебувають у складних життєвих обставинах.
На зустрічі було висвітлено інформацію про історію розвитку, міжнародний досвіт впровадження методу роботи з сім’ями які виховують дітей – сімейна конференція. Обговорено про зміст та методи впровадження методу в практику роботи з неповнолітніми та їх оточенням в місті Чернівці. Домовлено про створення на базі ЦСПД «Діалог» ро ... Читати далі »
Переглядів: 541 | Додав: Модератор | Дата: 29.09.2014 | Коментарі (0)

Уважаемые коллеги!
Спешу поделиться хорошей новостью. В результате нашей акции под Кабинетом Министров 24 сентября о проваленных тендерах, голос пациентов был услышан Премьер-министром и мы получили приглашение на переговоры с Министром Кабинета Министров Остапом Семераком.
В понедельник будет собрано экстренное расширенное совещание Кабинета Министров под руководством Премьер-министра Яценюка именно по проблеме разблокирования тендеров. На заседание будут привлечены общественность, Минздрав и Антимонопольный комитет.
Сейчас нашей организацией, Сетью ЛЖВ, Центром противодействия коррупции и Кабинетом Министров разрабатывается механизм оперативного разблокирования тендеров, он будет представлен на заседании в Кабмине.
Хочу от всей души поблагодарить пациентские организации, родителей детей, партнеров, которые вышли на акцию. Отдельное спасибо UNAIDS и ВОЗ за проделанную работу, которая привела к очень позитивному промежуточному результату.

Конечн ... Читати далі »
Переглядів: 424 | Додав: Модератор | Дата: 29.09.2014 | Коментарі (0)


Прес-реліз
Київ, 24.09.2014

Тяжкохворі пацієнти та їхні родичі вимагали персонально від Прем’єр-міністра Яценюка негайно провести тендери із закупівлі ліків за державними програмами. Під будівлю Кабінету Міністрів України пацієнти та батьки хворих дітей принесли сотні дитячих пар взуття у якості нагадування про те, що вже завтра маленькі та дорослі хворі можуть померти, так і не дочекавшись від держави гарантованих ліків за бюджетними програмами лікування. Міністерство охорони здоров’я не здійснило закупівлю ліків на 2014 рік.
«Жодного разу за останні 10 років незалежності України пацієнтів не лишали напризволяще без лікування за такими програмами як онкологія, гемофілія, муковісцидоз, вірусні гепатити, туберкульоз, ВІЛ/СНІД та ін., – зазначив Дмитро Шерембей, Голова БФ «Пацієнти України», – Це повний крах та провал нинішнього Міністерства охорони здоров’я, який ... Читати далі »
Переглядів: 480 | Додав: Модератор | Дата: 29.09.2014 | Коментарі (0)


Hundreds of Ukrainians are left without treatment!
80% of the drug tenders have been failed!

Press-release
Kyiv, 24.09.2014
Critically ill patients and their relatives personally demanded from the Prime Minister of Ukraine Arseniy Yatsenyuk to conduct the drug tenders immediately. The patients and the parents of sick children came to the building of the Cabinet of Ministers of Ukraine and brought hundreds of pairs of children’s shoes as a reminder that tomorrow young and adult patients may die without the drugs guaranteed by the State. The Ministry of Health of Ukraine has not purchased drugs for 2014.
“Never in 10 years of Ukrainian independence had the patients been left to fend for themselves without treatment. Among them are patients of the following treatment programs: oncology, hemophilia, cystic fibrosis, viral hepatitis, tube ... Читати далі »
Переглядів: 449 | Додав: Модератор | Дата: 29.09.2014 | Коментарі (0)


Онкохворі діти, пацієнти з ВІЛ/СНІД, гепатитом, туберкульозом та іншими смертельними хворобами лишились без ліків у 2014 році!
Більшість державних програм із закупівлі ліків провалені!
АНОНС
24 вересня (середа) о 9.30 під будівлею Кабінету Міністрів України (вул. Грушевського 12\2) активісти пацієнтських організацій, батьки хворих дітей проведуть пікет із вимогою до уряду покарати винних за зірвані державні тендери на закупівлю ліків та негайно знайти спосіб провести закупівлю препаратів. Найбільш цинічним є те, що ліків досі нема навіть по дитячим програмам лікування і особливо таким, як онкологія, гемодіаліз чи фенілкетонурія.
Пацієнти принесуть під Кабмін дитяче взуття, аби всі чиновники могли наочно побачити, що вже завтра ці речі можуть лишитися без своїх маленьких господарів.
Спікери пікету:
Никодим, тато онкохворої дитини
Тамара, мати хлопчика, який ... Читати далі »
Переглядів: 482 | Додав: Модератор | Дата: 24.09.2014 | Коментарі (0)

Шановні партнери, колеги, однодумці!

Як деякі з вас могли помітити, що останнім часом благодійний фонд
«Пацієнти України» намагаються дискредитувати. Зокрема – через
неправдиві публікації в ЗМІ, погрози та віртуальні позови до суду.

У повідомленнях, які з’являються в медіа та в яких лунають звинувачення на
адресу членів БФ «Пацієнти України», чітко прослідковується замовний
харакер. Звинувачення не мають під собою ані фактажу, ані аругментації,
часто є абсурдними. Зазвичай, медіа, які публікують таку інформацію, не є
авторитетними джерелами та є факти, коли подібні «замовні» суб’єктивні
матеріали публікували й провідні українські ЗМІ. Інформація як під копірку
(включно з граматичними помилками) масово передруковується в
другорядних ЗМІ, які спеціалізуються на розміщенні платних матеріалів.

Також, сторінку БФ «Пацієнти України» та сторінки керівників організації у
Фейсбуці атакую ... Читати далі »
Переглядів: 515 | Додав: Модератор | Дата: 19.09.2014 | Коментарі (0)

Україна у п'ятірці країн світу з найнижчим рівнем вдоволеності медичними послугами
Саме таким виявився результат системного аналізу та порівняння існуючої медичної системи в Україні з іншими країнами. Аналіз здійснювався міжнародними експертами, що входять до стратегічної дорадчої групи з питань реформування охорони системи здоров’я України (СДГ) .
На думку Міністра охорони здоров’я Олега Мусія,сьогодні в Україні вперше є політична воля для докорінної зміни системи охорони здоров’я, яка не може працювати в умовах ринкової економіки, адже запроваджувалася під потреби Радянського Союзу. Міністр висловив сподівання, що СДГ разом з управлінням медичної реформи МОЗ напрацюють документ, який буде сприйнятий не лише експертним середовищем, а перш за все суспільством. Він висловився за послідовність дій, сприйняття попередніх напрацювань, врахування досвіду інших країн. Олег Мусій зауважив, що нині у світі класичні системи охорони здоров’я майже відсутні, вони стають уніве ... Читати далі »
Переглядів: 446 | Додав: Модератор | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

«Скорочення попиту на наркотики – обнадійлива перспектива оздоровлення людського життя»,11-12 вересня 2014р. м. Київ.


Державною службою України з контролю за наркотиками за підтримки Управління наркотиків та злочинності ООН, Групи Помпіду Ради Європи 11-12 вересня 2014 року в м. Києві проведено міжнародну конференцію «Скорочення попиту на наркотики – обнадійлива перспектива оздоровлення людського життя».

Основна мета конференції – розгляд сучасного стану реалізації політики в сфері скорочення попиту на наркотики, узагальнення накопиченого досвіду та визначення існуючих проблем та шляхів їх вирішення на основі досягнень сучасної науки і передової практики.
Серед учасників конференції були присутні представники не тільки державної ланки, зокрема освіти, медицини та правоохоронних органів всіх регіонів України, але й представники міжнародних організацій, лідери громадських ініціатив, вчені та науковці, благодійні фонди, спеціаліс ... Читати далі »
Переглядів: 444 | Додав: Модератор | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 20 21 »