Четвер, 25.04.2024, 20:53
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2014 » Вересень » 29 » Методична підтримка спеціалістів
12:33
Методична підтримка спеціалістів
Методична підтримка спеціалістів, членів
Партнерської мережі установ та громадських організацій
з профілактики наркоманії та інших залежностей
серед молоді та дітей м. Чернівці.

25 вересня на території Центру соціально-психологічної допомоги «Діалог» БФ «Нова сім’я», відбулась перша зустріч спеціалістів партнерів Партнерської мережі установ громадських організацій з профілактики наркоманії та інших залежностей серед молоді та дітей м. Чернівці, на Школі взаємодії та освіти. Тематика зустрічі – сімейна конференція. Новітні методи роботи з підлітками які перебувають у складних життєвих обставинах.
На зустрічі було висвітлено інформацію про історію розвитку, міжнародний досвіт впровадження методу роботи з сім’ями які виховують дітей – сімейна конференція. Обговорено про зміст та методи впровадження методу в практику роботи з неповнолітніми та їх оточенням в місті Чернівці. Домовлено про створення на базі ЦСПД «Діалог» робочої групи з організації та проведення сімейних конференцій для неповнолітніх представників уразливих груп. До складу групи увійшли спеціалісти з КОВОШ інтернату «Багатопрофільний ліцей», ЧОЦ профілактики і боротьби зі СНІДом,ЧОЦ соціально-психологічної допомоги, Притулку для дітей ССД ЧОДА, Інституту післядипломної педагогічної освіти області, Сектор кримінальної міліції у справах дітей УМВС, БФ «Нова сім’я», ліцей автомобільного сервісу, ОКУ «Соціальний центр матері та дитини», Служби у справах дітей.
Планова дата проведення наступної Школи взаємодії та освіти для членів Партнерської мережі установ громадських організацій з профілактики наркоманії та інших залежностей серед молоді та дітей м. Чернівці, 23-24 жовтня.
Фасилітатори Робочої групи СГК ЦСПД «Діалог» БФ «Нова сім’я» - Михайло Горук та Альона Бежан.
Партнерська мережа установ та громадських організацій з
профілактики наркоманії та інших залежностей
серед молоді та дітей м. Чернівці інформує...

До уваги всіх небайдужих та активних краян, за цим посиланням можна ознайомитись з російсько мовною версією Звіту Глобальної Комісії з наркополітики, який був представлений у вересні на засідання в Нью-Йорку.
http://static.squarespace.com/static/53ecb452e4b02047c0779e59/t/541748aae4b075b1f2c0acaf/1410812074978/global_commission_Russo.pdf

Старт просвітньої компанії «Діалог»

З вересня 2014 року, в рамках грантової діяльності Центру соціально-психологічної допомоги «Діалог», за підтримки Міжнародного благодійного фонду «СНІД Фонд Схід-Захід» (AFEW) та співпраці з Інститутом післядипломної педагогічної освіти Департаменту освіти та науки ОДА, в 8-ми із 9-ти профтехнічних навчальних закладах стартувала просвітня компанія «Діалог».
Мета просвітньої компанії «Діалог» - своєчасно попередити ризик інфікування ВІЛ/СНІД та скоєння протиправних дій неповнолітніми які навчаються в профтехнічних навчальних закладах, надати достовірну інформацію про послуги представників Партнерської мережі установ та громадських організацій з профілактики наркоманії та інших залежностей серед молоді та дітей міста виявити неповнолітніх із досвідом вживання наркотичних речовин та сприяти їх відвідуванні занять Центру соціально-психологічної допомоги «Діалог» БФ «Нова сім’я».
Етапи впровадження просвітньої компанії:
- первинна оцінка рівня знань на ризику неповнолітніх, 800 учнів 8 профтехнічних навчальних закладів, до скоєння протиправних дій та ризикованої моделі поведінки
- поширення просвітньої матеріалу серед 800 учнів, зокрема в гуртожитках 8 профтехнічних навчальних закладах
- проведення двох тематичних відео-занять за участі 35 учнів в кожному з профтехнічних навчальних закладів
- індивідуальна робота з кожним неповнолітнім з досвідом вживання наркотичних речовин та їх аналогів для участі в програмі занять Центру соціально-психологічної допомоги «Діалог»
- організація доступ учнів до послуг Мобільної амбулаторії Обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом
- кінцева оцінка рівня знань з тематики ВІЛ/СНІД та ризику до скоєння протиправних дій та ризикованої моделі поведінки.
Програма є унікальною для Західного регіону України, адже до просвітньої роботи серед молоді міста долучені не тільки сили та ресурси неурядових організацій але й освітніх, медичних та правоохоронних установ.
Переглядів: 542 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]