П`ятниця, 19.04.2024, 01:22
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » Архів матеріалів

Запрошуємо тебе взяти участь в онлайн-опитуванні, яке стосується твоєї думки та особистого досвіду звернення за консультуванням і тестуванням на ВІЛ.
Пройти онлайн-опитування можна:


Пройти опитування з ПЛАНШЕТНОГО ПРИСТРОЮ: для початку опитування натисніть ТУТ!
Пройти опитування з ПЕРСОНАЛЬНОГО КОМП'ЮТЕРА : для початку опитування натисніть ТУТ!
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Новини | Переглядів: 981 | Додав: Модератор | Дата: 19.02.2015 | Коментарі (0)

Вечер. Осенью темнеет рано. Автобус социального патруля не спеша едет по плохо освещаемой улице. Тусклый свет выхватывает из темноты какие-то полуразрушенные строения, вокруг безлюдно. Дорога ведет к нескольким рядам старых ржавых гаражей. Здесь не только вечером – днем ходить страшновато. Останавливается посреди металлических построек, здесь нас ждут. Сначала из-за гаражей появляется одна детская фигура и вот уже большая группа подростков, человек 15 собралось вокруг автобуса. Несколько человек стоят поодаль – кто-то стесняется, кто-то боится, но наблюдают за происходящем с любопытством. Дальше все как обычно: регистрация и выдача карточек, раздача еды, консультации, информационные материалы.
Все наши подростки такие разные – кто-то из малоимущих семей, кто-то из не полных. Встречаются даже дети обеспеченных родителей. Но все они похоже в одном – им не хватает внимания со стороны взрослых. У родных как правило, нету либо времени, либо возможности, либо желания выслушать, помочь ... Читати далі »
Переглядів: 1193 | Додав: Модератор | Дата: 26.12.2014 | Коментарі (0)

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.
> > 3 грудня 2014 року у відділі абонемента юнацької філії ЧОУНБ ім. М.Івасюка відбулася година здоров’я «ВІЛ/Снід – шляхи передачі, засоби профілактики».
> > У заході взяли участь:
> > 1. Мочульський Володимир Михайлович – в. о. головного лікаря обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДОМ.
> > 2. Філіпова Ірина Іванівна – лікар-нарколог вищої категорії обласного наркологічного диспансеру, спеціаліст по роботі з підлітками.
> > 3. Іванченко Наталія Антонівна – старший консультант денного реабілітаційного центру для молоді благодійного фонду «Нова сім’я».
> > Зустріч протікала у формі невимушеної довірливої бесіди за круглим столом. Старшокласники ліцею №4 та ЗОШ №30 мали можливість поставити фахівцям питання, що їх хвилюють, та отримати кваліфіковану відповідь.
... Читати далі »
Переглядів: 828 | Додав: Модератор | Дата: 19.12.2014 | Коментарі (0)

Не зважаючи на тяжкі для держави часи, забувати про здоров'я нації та її майбутнє не слід. Тому на рівні України – у рамках реалізації проекту «Репродуктивне здоров’я в Україні», - триває активна і повномасштабна робота з питань планування сім’ї та репродуктивного здоров’я. Координує цю діяльність Благодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» - за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку / USAID. А учасниками процесу виступають десятки громадських організацій по всій країні - члени Всеукраїнської Коаліції з Репродуктивного Здоров’я та Планування Сім'ї. У тому числі - і Благодійний фонд «Нова сім’я».
Так, зокрема, у понеділок 15-го грудня у столиці пройде засідання Координаційної Ради з питань виконання Державної програми «Репродуктивне здоров'я нації» на період до 2015 р., створеної при Міністерстві охорони здоров'я України. У ході засідання експерти згаданого вище проекту представлять звіт за результатами оцінювання чинної програми, а також обговорять ключові комп ... Читати далі »
Переглядів: 853 | Додав: Модератор | Дата: 12.12.2014 | Коментарі (0)

Международный Альянс по ВИЧ/СПИД в Украине передал Черновицкому благотворительному фонду «Новая семья» специализированную мобильную амбулаторию для профилактики гепатитов, ВИЧ-инфекции и других социально опасных болезней.

26 ноября в 15:00 на Софийской площади Международным Альянсом по ВИЧ/СПИД в Украине было передано 12 мобильных амбулаторий на базе «IVECO Daily» в неправительственные ВИЧ-сервисные организации Волынской, Донецкой, Киевской, Житомирской, Черновицкой Запорожской, Одесской, Полтавской, Ровенской, Харьковской областей, Киева и Славянска.
Машины полностью приспособлены для проведения тестирования и предоставления медико-консультативной помощи представителям групп риска инфицирования ВИЧ.
В частности, в отделениях салона есть необходимая мебель, гинекологическое кресло, холодильник, ультрафиолетовый бактерицидный облучатель, утилизат ... Читати далі »
Переглядів: 813 | Додав: Модератор | Дата: 27.11.2014 | Коментарі (0)


Здравствуйте, я наркоман/алкоголик, меня зовут ……! Так начинается каждая группа для зависимых по программе «12 шагов». Более 10лет группы проводятся в Черновцах, за это время для многих ребят группы стали частью жизни, а точнее образом «новой» жизни.
Впервые я попал на группу чуть больше года тому назад, когда лежал в наркологическом диспансере. За окном лил дождь, на душе тоска, общаться особо не с кем да и не о чем . Помню, что в палату зашла девушка с парнем, представились как консультанты Дневного реабилитационного центра для молодежи и пригласили меня попить чай с печеньями и пообщаться. На первой группе я просто сидел и слушал, о чем говорят остальные ребята. Так не сказав ни слова просидел всю группу. Мне казалось, что моя история слишком особенная, и навряд ли кто сможет меня понять. После группы консультанты подошли ко мне и начали со мной разговаривать о моих планах после стационара. Особых пл ... Читати далі »
Переглядів: 539 | Додав: Модератор | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)

Просвітницькі заняття з репродуктивного здоров′я та планування сім′ї із молоддю репродуктивного віку міста Чернівці.
В жовтні поточного року, в місті Чернівці, відбувся марафон тематичних тренінгів та занять за участі понад 80 молодих осіб, представників учнівської молоді краю.


Основною метою тренінгів – набуття нових навичок з метою зміни у учасників на більш поінформовану та безпечну для здоров’я модель поведінки, збереження репродуктивного здоров’я та формування навичок з планування сім’ї. Кожне заняття впродовж трьох годин спонукає учасників до діалогу та дискусії на тему формування в молодої людини навиків діалогу з протилежною статтю на тематику використання ефективної контрацепції та доступу до медичної консультації й супроводу. Також учасники заповнюють анкету для оцінки просвітницького заняття з репродуктивного здоров ′ я та планування сім ′ ї,що є важливим для тренера і планування ... Читати далі »
Переглядів: 606 | Додав: Модератор | Дата: 07.11.2014 | Коментарі (0)



Чернівецький міський благодійний фонд « Нова сім’я» плідно співпрацює з загальноосвітніми школами міста Чернівці. Кваліфіковані працівники проводять заняття в початкових класах по розробленій превентивній програмі з формувань навичок здорового способу життя.
Програма побудована таким чином де враховані методи для запобігання дезадаптації розвитку дитини. Для покращення саморегуляції збудливої функції , проводиться корекційна робота засобами психогімнастичних ігор, спрямованих на поступове відпрацювання навичок стримування м’язової, мовленевої активності та тренування уваги.
При проведенні занять враховується особливості пам’яті, яка в свою чергу залежить від особливостей мислення. Використовується принцип анімізму, тобто вбачати живу душу у не живі речі. Для покращення запам’ятовування використовується не багаторазове повторення, а зображення матеріалу через жести, міміку, розігрується в ро ... Читати далі »
Переглядів: 616 | Додав: Модератор | Дата: 23.10.2014 | Коментарі (0)


Cтаном на 16 день із 21, відведених на термінову закупівлю ліків, було проведено лише 6% тендерів

АНОНС

21 жовтня о 9.30 під будівлею Кабінету Міністрів України (вул. Грушевського, 12/2)
пройде акція пацієнтів України із різними тяжкими хворобами «ЧОРНИЙ ВІВТОРОК».
Пацієнти символічно задекорують територію біля Кабміну у чорне на знак трауру за загиблими українцями, які так і не дочекались від держави гарантованого лікування та, щоб показати наочно Прем’єр-міністру та уряду, що скоро траурною тканиною буде покрита вся Україна.
Тендери на закупівлю ліків за державний кошт у 2014 році повністю провалено державою. За 16 днів, із відведених 21-го Кабінетом Міністрів України на термінову закупівлю ліків для важкохворих українців, Міністерство охорони здоров’я спромоглось закупити лише 6 %. Домовленості були досягнуті по 17 із 296 лотів, які повинно закупити міністерств ... Читати далі »
Переглядів: 508 | Додав: Модератор | Дата: 20.10.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 »