П`ятниця, 19.04.2024, 00:46
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2014 » Вересень » 24 » Чекаємо вас ВЖЕ на пацієнтській акції
10:14
Чекаємо вас ВЖЕ на пацієнтській акції

Онкохворі діти, пацієнти з ВІЛ/СНІД, гепатитом, туберкульозом та іншими смертельними хворобами лишились без ліків у 2014 році!
Більшість державних програм із закупівлі ліків провалені!
АНОНС
24 вересня (середа) о 9.30 під будівлею Кабінету Міністрів України (вул. Грушевського 12\2) активісти пацієнтських організацій, батьки хворих дітей проведуть пікет із вимогою до уряду покарати винних за зірвані державні тендери на закупівлю ліків та негайно знайти спосіб провести закупівлю препаратів. Найбільш цинічним є те, що ліків досі нема навіть по дитячим програмам лікування і особливо таким, як онкологія, гемодіаліз чи фенілкетонурія.
Пацієнти принесуть під Кабмін дитяче взуття, аби всі чиновники могли наочно побачити, що вже завтра ці речі можуть лишитися без своїх маленьких господарів.
Спікери пікету:
Никодим, тато онкохворої дитини
Тамара, мати хлопчика, який хворіє на гемофілію
Віталій Ткачук, пацієнт з ВІЛ-інфекцією
Ярослава Лопатіна, лікар
Дмитро Шерембей, голова правління БФ «Пацієнти України»


Контактні особи:
Красненкова Наталя, 067 465 54 26
Устінова Олександра, 067 550 15 70

Нагадаємо також, що Міністерство охорони здоров'я України так і не провело тендери на закупівлю ліків для лікування пацієнтів дорослих і маленьких по різним програмам. Це призведе до того, що тисячі хворих на ВІЛ, гемофілію, фенілкетонурію, муковісцидоз та з таким страшним діагнозом, як онкологія, не отримають ліки своєчасно та змушені будуть перервати терапію. У багатьох випадках це загрожує погіршенням стану здоров'я та навіть смертю пацієнтів. Крім того, все попереднє лікування таких хворих, яке здійснювалось за державні кошти, буде неефективним та марним.
БФ «Пацієнти України» неодноразово звертали увагу МОЗу і Кабінету Міністрів України на ситуацію із закупівлею ліків в Україні та пропонували різні виходи з ситуації, яка щомісяця погіршувалась. Всі пропозиції пацієнтів були проігноровані, ліки досі не закуплені. Всі листи, публікації, пікети, акції та вимоги звільнити та покарати винних за зірвані тендери були ПРОІГНОРОВАНІ урядом та прем’єр міністром. 2014 рік увійде в історію як абсолютний провал з реалізації державних програм лікування!
Переглядів: 482 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]