П`ятниця, 29.03.2024, 10:23
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2014 » Вересень » 18 » Міжнародна конференція
10:38
Міжнародна конференція
«Скорочення попиту на наркотики – обнадійлива перспектива оздоровлення людського життя»,11-12 вересня 2014р. м. Київ.


Державною службою України з контролю за наркотиками за підтримки Управління наркотиків та злочинності ООН, Групи Помпіду Ради Європи 11-12 вересня 2014 року в м. Києві проведено міжнародну конференцію «Скорочення попиту на наркотики – обнадійлива перспектива оздоровлення людського життя».

Основна мета конференції – розгляд сучасного стану реалізації політики в сфері скорочення попиту на наркотики, узагальнення накопиченого досвіду та визначення існуючих проблем та шляхів їх вирішення на основі досягнень сучасної науки і передової практики.
Серед учасників конференції були присутні представники не тільки державної ланки, зокрема освіти, медицини та правоохоронних органів всіх регіонів України, але й представники міжнародних організацій, лідери громадських ініціатив, вчені та науковці, благодійні фонди, спеціалісти в сфері протидії наркоманії та боротьби з наркотиками. Загальна кількість учасників заходу понад 200 осіб.
Представницький рівень учасників конференції включав державних діячів України та ряду європейських країн, співробітників органів виконавчої влади та громадянських об’єднань.
Серед почесних учасників заходу були присутні загальновідомі представники міжнародних організацій, зокрема директор департаменту з профілактики та лікування наркозалежності УНЗ ООН Джільберто Джерра та виконавчий секретар Групи Помпіду Ради Європи Патрік Пеннінкс.
Чернівецьку область на конференції представляли Грабовський Віталій – заступник начальника з соціальної роботи Сокирянської виправної колонії №68 та Бежан Альона – директор Денного реабілітаційного центру для молоді, координатор проекту по роботі з неповнолітніми та молодими споживачами наркотиків ЧМБФ «Нова сім’я».
Основними видами роботи конференції були: пленарні сесії, диспути, презентації результатів досліджень та передових практик, тощо.
В перший день роботи конференції учасники отримали змогу ознайомитись з передовими досвідами, результатами досліджень, стратегіями та політиками роботи в сфері протидії незаконного обігу наркотиків та наркоманії таких країн як Польща, Литва, Чехія, Швейцарія, США, Австрія. Були підкреслено ефективність стратегічних напрямків роботи саме з використання на практиці доказових методів роботи та консолідації зусиль місцевої влади та неурядового сектору в досягненні поставлених перед Україною завдань (відповідно до ухваленої Урядом України в 2013 році Стратегії державної політики щодо наркотиків на період до 2020 року).
Другий день конференції був насичений презентаціями успішних практик Європейського Союзу та міжнародних, дружніх організацій, щодо роботи за такими пріоритетними напрямами реалізації Стратегії, зокрема: профілактика вживання наркотиків; лікування та реабілітація наркозалежних; наркотики та ВІЛ-СНІД в пенітенціарних установах. Створені, на час конференції, робочі групи, відповідно до змісту напрямків, розробили свої рекомендації до Резолюції міжнародної конференції, як передумови розробки на місцевих рівнях регіональних політик, програм та плану дій відповідно до змісту Стратегії та міжнародних стандартів. Це стало одним з головних результатів конференції та не менш значимим для посилення взаємодії всіх дотичних органів та організацій в регіонах задля отримання бажаних результатів.
Переглядів: 442 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]