Вівторок, 07.05.2024, 17:20
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2014 » Серпень » 18 » Акція до Всесвітнього дня боротьби з вірусними Гепатитами
20:19
Акція до Всесвітнього дня боротьби з вірусними Гепатитами
В Чернівцях пройшла акція до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами «Гепатит С виліковний. Дбаємо про здоров’я по-новому!».


28 липня 2014 року в Чернівцях відбулася акція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами, організатором виступив ЧМБФ "Нова сім'я".
За підтримки Міжнародного Фонду "Відродження" та Міжнародного Благодійного Фонду "Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні" 28 липня в ЦПКіВ ім. Т.Г. Шевченка усі охочі могли пройти безкоштовне та анонімне експрес-тестування на виявлення вірусного гепатиту С, отримували безкоштовну консультацію лікаря-інфекціоніста та ознайомлювались з інформаційною літературою з профілактики гепатитів.
Акція тривала з 12 до 16.00 всі бажаючі змогли пройти безкоштовне та анонімне експрес тестування та дізнатись більше про проблему вірусних гепатитів в Україні, також всі небайдужі підписалися під листом звернення до президента України з проханням на виділення коштів з державного бюджету та людей які хворіють вірусним гепатитом С.

Приємно, що цього року усі 140 протестованих - молодь віком від 18 до 36 років. А от неприємно, що 15,71 % з тих, хто пройшов тестування дізнався про свій ймовірний діагноз - гепатит С, тобто було виявлено 22 позитивних результати на вірусний гепатит С.

Проведення акції довело її необхідність - на жаль досить часто на запрошення пройти тестування люди відповідали, що їх проблема гепатитів не стосується. Такі відповіді ще раз доводять як мало мизнаємо про "лагідного вбивцю", а отже, які ми вразливі.

Сподіваємось, завдяки інформаційним кампаніям та проведенням таких акцій, з кожним роком ростиме рівень обізнаності з приводу проблеми гепатитів. А отже, наше суспільство знатиме як від них захиститись!
Переглядів: 446 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]