Субота, 04.05.2024, 19:09
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » Архів матеріалів
Покладено початок регулярним семінарським заняттям з працівниками Відділку кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Чернівецькій області, які за ініціативою Благодійного фонду «Нова сім’я» будуть вивчати інноваційні методи та підходи психокорекційної роботи серед неповнолітніх.

25 березня 2013 року на першому відкритому занятті, яке проходило на території училища професійної підготовки працівників міліції при УМВС України у Чернівецькій області, учасники ( понад 20 осіб) ознайомились з особливостями психокорекційної роботи серед підлітків. Слухачі були ознайомлені з програмою «Здоров’я через освіту», авторами якого є Бежан Альона, директор денного реабілітаційного центру для молоді при фонді «Нова сім’я» та Бесараба Микола, начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей. Основна мета програми – через створення руками дітей анімаційного ролику сформувати у підлітків навички безпечної поведінки, збереження репродуктивного здоров’я, профілактики нарк ... Читати далі »
Переглядів: 456 | Додав: Модератор | Дата: 03.04.2013 | Коментарі (0)


Першими учасниками майстер-класу стали працівники багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей. На зустрічі, співавтор та тренер програми «Кадр за кадром до здорового майбутнього» - Горук Михайло, надав інформацію про технічні особливості монтажу кадрів майбутніх анімаційних роликів та механізми й види техніки «стоп-кадр»
В січні 2013 року, по запрошенню пані Марини - директора багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей, відбулась зустріч з представниками БФ «Нова сім’я» з метою обговорення механізму співпраці задля профілактики серед учнів закладу ризикованої до ВІЛ та наркоманії поведінки. В результаті зустрічі домовлено про наставництво БФ «Нова сім’я» над закладом в наступних напрямках роботи:
- сімейне виховання «Профілактика аддиктивної повідки в родинах» за програмою «Нова сім’я»
- формування та закріплення навичок безпечної до ВІЛ, ТБ та вірусного гепатиту через впровадження про ... Читати далі »
Переглядів: 512 | Додав: Модератор | Дата: 03.04.2013 | Коментарі (0)


19-21 березня 2013 року в місті Київ, відбувся тренінг «Моніторинг та оцінка ефективності програм та проектів у діяльності НУО» учасниками якого стали 27 представників неурядових організацій ВІЛ-сервісу.
19-21 березня 2013 року в місті Київ, відбувся тренінг «Моніторинг та оцінка ефективності програм та проектів у діяльності НУО» учасниками якого стали 27 представників неурядових організацій ВІЛ-сервісу.
Навчання проводиться в межах проекту «Побудова життєздатної системи комплексних послуг з профілактики та лікування ВІЛ/СНІДу, догляду та підтримки для уразливих груп та ЛЖВ» за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, 10 Раунд.
За результатами конкурсу інтереси цільової групи краю, зокрема споживачів наркотичних речовин, представив психолог денного реабілітаційного цен ... Читати далі »
Переглядів: 452 | Додав: Модератор | Дата: 03.04.2013 | Коментарі (0)


З нагоди презентації програми Бюро соціального супроводу., 25 березня поточного року, в приміщені офісу благодійного фонду «Нова сім’я», відбулась зустріч з представниками неурядових організацій, медичних, державних установ. В результаті зустрічі було досягнуто домовленості про підписанння Угоди про створення Партнерської мережі установ та організацій з профілактики наркоманії та інших залежностей серед дітей та молоді м.Чернівці. В рамках зазначеної угоди буде розроблено алгоритм співпраці між організаціями - партнерами для забезпечення доступу наркозалежної молоді віком від 14 до 25 років до отримання медико-соціальної підтримки, юридичної та правової підтримки.
Нагадаємо, що проект бюро соціального супроводу «Діалог» почав свою роботу при благодійному фонді «Нова сім’я» в результаті отримання грантової підтримки від «СНІД Фонд Схід-Захід» (AFEW) (http://www.afew.org/ru/press-cent ... Читати далі »
Переглядів: 537 | Додав: Модератор | Дата: 03.04.2013 | Коментарі (0)



Цей відділ відкритий для родин , яких торкнулась проблема наркоманії і вони готові до співпраці для одужання близьких .
Відділ працює за психокорекційною програмою «Програма вихідного дня», основна мета якої - профілактика залежної поведінки, відновлення родинних зв’язків та традицій безпечного спілкування, підтримка в одужанні залежного від наркотиків члена родини, підвищення якості життя дітей , чиї батьки знаходяться в процесі реабілітації.
Психологи відділу окремо працюють з молодшою групою , вік яких не перевищує 10 років, старшою групою віком від 10 до 16 років та групи батьків , які проходять реабілітацію при денному реабілітаційному центрі. Тематика занять: вправи на розвиток логічного мислення; закріплення навичок відмови від пропозиції щодо вживання наркотичних речовин; будова та функції імунної системи та центральної нервової системи, тощо. Працюють творчі майстерні. Важливими є й ур ... Читати далі »
Переглядів: 451 | Додав: Модератор | Дата: 01.04.2013 | Коментарі (0)

Міжнародним благодійним фондом «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» у лютому 2013 року була підтримана проектна пропозиція ЧМБФ «Нова сім’я » на участь у обміні досвідом роботи в рамках програми “Побудова сталої системи надання комплексних послуг з попередження ВІЛ, лікування, догляду та підтримки груп ризику та ЛЖВ в Україні”.
Керівники напрямів по роботі з представниками уразливих груп Мудрий Олександр та Іванченко Наталія були відібрані для участі у навчальних поїздках до НУО «Конвіктус Україна» м. Київ та «Дорога до дому» м. Одеса.
До нашої організації для вивчення досвіду роботи з цільовими групами приїдуть працівники з ЗОБФ «Рада життя», м.Ужгород та «Конвіктус Україна», м.Київ.
Переглядів: 692 | Додав: Модератор | Дата: 01.04.2013 | Коментарі (0)

С 18 по 20 марта 2013 года Делегация Сообществ живущих с ВИЧ, либо затронутых туберкулезом и малярией в Правлении Глобального фонда провела свой очередной ежегодный ретрит. Впервые за всю историю Делегации, с тех пор, как в 2004 году сообщества людей, живущих с тремя заболеваниями, получили право голоса в Правлении Глобального фонда, Делегация организовала и провела ретрит для своих членов в одной из стран региона Восточной Европы и Центральной Азии. Во встрече, которая прошла в Тракае (Литва), приняли участие 22 человека, среди которых были члены Делегации из разных стран и регионов мира, члены двух других Делегаций в Правлении Глобального фонда – Делегации НГО развитых стран и Делегации НГО развивающихся стран, а также и представители трех партнерских организаций Делегации – Глобальной сети людей, живущих с ВИЧ (GNP+), Партнерства «Остановим туберкулез» (Stop TB Partnership) и Евразийской сети снижения вреда (ЕССВ).
Такие ежегодные встречи Делегации проводятся в целях:
... Читати далі »
Переглядів: 474 | Додав: Модератор | Дата: 01.04.2013 | Коментарі (0)

Конкурс проводився в рамках Програми 10 Раунду «Розбудова довгострокової системи надання комплексних послуг з профілактики ВІЛ/СНІДу, лікування, догляду та підтримки серед груп найвищого ризику та ЛЖВ в Україні», яка реалізується за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Україна посідає друге місце після Російської Федерації серед країн Європейського регіону за показниками захворюваності на туберкульоз.
У 2011 році захворюваність на туберкульоз, його поширеність та смертність від туберкульозу в Україні становила, відповідно 67,2; 155,3 та 15,2 випадків на 100 тис. населення. За оцінками ВООЗ в Україні мультирезистентну форму мають 16% хворих з новими випадками та 44% хворих з повторними випадками туберкульозу, що становить близько 7000 хворих. Одночасно із епідемією ВІЛ/СНІД, швидко зростає і частка пацієнтів із ко-інфекцією туберкульоз/ВІЛ-інфекція (ТБ/ВІЛ), кількість яких у 2011 році становила 13,6% від загального числа хвор ... Читати далі »
Переглядів: 507 | Додав: Модератор | Дата: 01.04.2013 | Коментарі (0)

В рамках Проекту Міжнародного благодійного фонду «СНІД Фонд Схід-Захід» ”Права та здоров'я уразливих груп населення: заповнюючи прогалини” Чернівецьким благодійним фондом «Нова сім’я» створено Бюро соціального супроводу «Діалог», діяльність, якого орієнтована на підвищення якості і доступності послуг з профілактики, лікування, догляду та підтримки, та інших послуг для людей, що вживають наркотики, профілактику ВІЛ/ІПСШ, туберкульозу і інших соціально небезпечних захворювань.
Цільова група Проекту: Молоді спожівачі наркотіків (ПН) віком від 14 до 25 років.
Метою проекту є:
1.Забезпечення доступу молодих ПН до комплексної медико-соціальної, психологічної, юридичної допомоги та інтеграція їх в суспільство.
2.Забезпечення дотримання прав уразливих груп (споживачів наркотиків);
3. Інтегрування бюро соціального супроводу (БСС) в загальну систе ... Читати далі »
Переглядів: 454 | Додав: Модератор | Дата: 19.03.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 20 21 »