Субота, 18.05.2024, 10:07
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2013 » Квітень » 1 » МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» підтримав поданий на конкурс, Благодійним фондом «Нова сімья», проект «Раннє виявлення ТБ"
05:14
МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» підтримав поданий на конкурс, Благодійним фондом «Нова сімья», проект «Раннє виявлення ТБ"
Конкурс проводився в рамках Програми 10 Раунду «Розбудова довгострокової системи надання комплексних послуг з профілактики ВІЛ/СНІДу, лікування, догляду та підтримки серед груп найвищого ризику та ЛЖВ в Україні», яка реалізується за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Україна посідає друге місце після Російської Федерації серед країн Європейського регіону за показниками захворюваності на туберкульоз.
У 2011 році захворюваність на туберкульоз, його поширеність та смертність від туберкульозу в Україні становила, відповідно 67,2; 155,3 та 15,2 випадків на 100 тис. населення. За оцінками ВООЗ в Україні мультирезистентну форму мають 16% хворих з новими випадками та 44% хворих з повторними випадками туберкульозу, що становить близько 7000 хворих. Одночасно із епідемією ВІЛ/СНІД, швидко зростає і частка пацієнтів із ко-інфекцією туберкульоз/ВІЛ-інфекція (ТБ/ВІЛ), кількість яких у 2011 році становила 13,6% від загального числа хворих з новими випадками туберкульозу. Особливу небезпеку становить поєднання мультирезистентного туберкульозу з ВІЛ-інфекцією серед уразливих до інфікування ВІЛ груп населення.
Високий рівень захворюваності та поширення туберкульозу, включаючи мультирезистентний туберкульоз, зумовлений, в тому числі, несвоєчасним виявленням і неналежним лікуванням хворих на активну форму туберкульозу та недостатнім доступом уразливих верств населення до медичних послуг.
Світовий досвід свідчить, що для усунення проблем, пов’язаних з туберкульозом, необхідно забезпечити реалізацію державної політики у сфері профілактики, своєчасного виявлення та лікування хворих шляхом об’єднання зусиль органів державної влади та громадськості .
Завдяки налагодженому доступу до груп ризику, НУО, які займаються профілактикою ВІЛ, можуть відігравати значну роль у виявленні хворих на туберкульоз на ранніх стадіях хвороби та забезпеченні своєчасного лікування.

Даний проект, який розпочнеться з 1 квітня 2013 року, передбачає втілення діяльності з профілактики, діагностики, мотивації та прихильності до лікування туберкульозу в роботу проекту Зменшення Шкоди з метою попередження захворюваності ТБ, зниження захворюваності та смертності від туберкульозу шляхом надання актуальної та достатньої інформації клієнтам проекту, забезпечення своєчасного та безперешкодного доступу до медичних послуг, та організації підтримки лікування.
Переглядів: 509 | Додав: Модератор | Теги: Туберкульоз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]