Неділя, 19.05.2024, 15:10
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » Архів матеріалів

Презентація між секторальної компанії «Майбутнє варто планувати!» в підтримку національної програми «Здоров’я жінок України» (2011-2016 рр.) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) на території Чернівецької області.

Зустріч відбудеться 30 квітня 2014 року, в приміщені прес-центр по вулиці Шевченка, 28. Реєстрація на 11:00. Організатор – благодійний фонд «Нова сім’я».

Буде презентовано стратегію національної програми «Здоров’я жінок України» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та план заходів між секторальної компанії «Майбутнє варто планувати!» на території нашого краю.

Мета програми «Майбутнє варто планувати!» - сприяти збереженню репродуктивного здоров’я жінок і пар, популяризувати сучасні, ефективні методи контрацепції, шляхом проведення масових заходів, трансляції/виходу в ЗМІ тематичних програм/статей, роботи Вуличного університету та інформаційно ... Читати далі »
Переглядів: 492 | Додав: Модератор | Дата: 29.04.2014 | Коментарі (0)


Партнерська мережа в дії


25 квітня 2014року, в Чернівцях (вул. Шевченка, 28, Прес - центр) Партнерська мережа (ПМ) з питань профілактики наркоманії та інших залежностей серед молоді та дітей, провела відкриту робочу зустріч.
Під час робочої зустрічі обговорили актуальні проблеми молоді регіону, результати взаємодії представників мережі в забезпеченні доступу молоді із досвідом вживання наркотичних речовин до психологічної, медико-соціальної та правової допомоги , їх соціалізації та план діяльності Партнерської мережі на 2014 -2015рр.
Активну участь у обговоренні проблеми наркоманії та інфекційних захворювань, пов’язаних із споживанням наркотиків та неповнолітніх, їх наслідків прийняли лікарі медичних закладів міста та області, члени ПМ.

Своїм бачення проблеми та про методи превентивної робота серед неповнолітніх, які стоять на обліку в ... Читати далі »
Переглядів: 688 | Додав: Модератор | Дата: 29.04.2014 | Коментарі (0)

21 квітня 2014 року підписано угоду про спільну роботу в організації просвітньої компанії «Майбутнє варто планувати!» на території нашого міста між Інститутом досліджень та тренінгів імені Джона Сноу та Чернівецьким благодійним фондом «Нова сім’я» .
Основна мета компанії «Майбутнє варто планувати!» - сприяння збереженню репродуктивного здоров’я жінок і пар, популяризація сучасних ефективних методів контрацепції, шляхом проведення масових заходів з охопленням активної молоді міста, в т.ч. представників соціально - незахищених верств населення .
Заходи передбачають: трансляцію/вихід в ЗМІ тематичних програм/статей, роботу Вуличного університету, інформаційний марафон з поширення тематичних матеріалів.
Партнерами компанії є Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом та Державна телерадіокомпанія. Інформаційним спонсор виступає газета «Версії».
Проект «Майбутнє варто планувати!» - міжгалузева ко ... Читати далі »
Переглядів: 522 | Додав: Модератор | Дата: 25.04.2014 | Коментарі (0)

Організація «Мейнлайн» та «СНІД Фонд Схід-Захід», на правах організаторів та гостинних господарів зустрічі, надали можливість партнерам з восьми країн світу, в т.ч. з України, які впроваджують спільну роботу в рамках програми «Заповнюючи прогалини: здоров’я та права уразливих груп населення», презентувати результати роботи програм та послуг із цільовими групами в регіонах та обговорити покрокові плани на наступні роки, в т.ч. з розвитку програм репродуктивного здоров’я, профілактики гепатиту С та гендерної рівності.
Робота БФ «Нова сім’я», зокрема, Центру соціально-психологічної допомоги «Діалог», була представлена спеціалістом організації, Альоною Бежан. ЇЇ результати, в розрізі програм з профілактики ВІЛ, гепатиту С, ТБ та збереження репродуктивного здоров’я, були визнані учасниками зустрічі, як один із унікальних та актуальних методів роботи із цільовими групами. Наразі, колеги з Киргизстану зацікавились програмою організації та можливістю розширення досвіду та моделі роботи. ... Читати далі »
Переглядів: 531 | Додав: Модератор | Дата: 15.04.2014 | Коментарі (0)

Захід відбувся в рамках реалізації Благодійним Фондом «Нова сім’я » проекту «Репродуктивне здоров’я в Україні», якій здійснюється за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Мета зустрічі – обмін ресурсами та ідеями в роботі з репродуктивного здоров’я та планування сім’ї на наступні 3 роки, через створення та роботи Коаліції громадських організацій як освітньої та комунікаційної платформи для організацій, що бажають підтримувати і сприяти профілактичним програмам планування сім’ї та репродуктивного здоров’я на рівні своїх громад.

Учасниками Форуму стали чи не 30 представників НПО України, які підтримали ідею створення Коаліції та приєднались до обговорення завдань, інструментів та програм її роботи. Керівник проекту «Майбутнє варто планувати», психолог вищої категорії та спеціаліст БФ «Нова сім’я» Шербул Анастасія, на Форумі презентувала роботу фонду «Нова сім’я» та плани на найближчий час із збереження репродуктивного здоров’я та планування сі ... Читати далі »
Переглядів: 486 | Додав: Модератор | Дата: 15.04.2014 | Коментарі (0)

З 7 по 15 квітня, за ініціативи Методичного центру здоров’я та розвитку молоді БФ «Нова сім’я» та підтримки активістів Волонтерського руху «Аргумент», в двох інтернет – кафе та диско клубі «Сфера», було поширено понад 500 примірників підстаканників з однойменною до акції назвою «Сонце сходить! Так буває завжди!» та інформацією про роботу гарячої лінії з питань залежностей та одужання. Мета – пропаганда серед молоді життя без наркотиків через інформування про роботу гарячої лінії БФ «Нова сім’я». Для виготовлення інформаційних матеріалів Волонтерським рухом були залучені кошти від приватних підприємців. В результаті компанії, кількість звернень на гарячу лінію, за цей час збільшилась на 2%, та фактично становить до 15 дзвінків на день. Плануємо й далі поширити практику просвітньої роботи в середовищі активної молоді.
Якщо у Вас є ідеї та бажання прийняти участь, звертайтесь. Ми готові до діалогу.

Матеріал підготувала Федоряк Світлана координатор Волонтерського руху « ... Читати далі »
Переглядів: 397 | Додав: Модератор | Дата: 15.04.2014 | Коментарі (0)


Тисячі мешканців Чернівецької області, хворих на вірусний гепатит С (ВГС), не мають жодних гарантій отримати лікування за рахунок держави.

Нещодавно прийнята Державна цільова програма протидії вірусним гепатитам передбачає фінансування на придбання медичних препаратів для хворих на ВГС на рівні 65 млн. дол. США до кінця 2015 року. Також програмою передбачається залучення додаткового фінансування з обласних бюджетів.

За даними ВООЗ Україна посідає перше місце в Європі за темпами поширення інфекції. За даними експертів, гепатитом С інфіковано більше 3 % громадян, що становить більше 1 млн. осіб. Невтішні результати підтвердилися під час проведення дослідження, ініційованого Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІД в Україні (Альянс-Україна) наприкінці липня 2013 року. За допомогою «швидких тестів» медпрацівниками було протестовано 1422 людини в 30 містах ... Читати далі »
Переглядів: 457 | Додав: Модератор | Дата: 11.04.2014

Сторони домовились спільно діяти для створення умов для пропагування серед молоді краю поведінки безпечної для життя, здоров'я та соціального оточення використовуючи сучасні медійні засоби та ресурси ЗМІ області.

Газета "Версії" офіційно є інформаційним спонсором БФ "Нова сім'я" у висвітленні на шпальтах видання правдивої, актуальної інформації з тематики шляхів передачі, методів діагностики та лікування інфекційних захворювань, сучасних методів збереження репродуктивного здоров'я та планування сім'ї, попередження залежностей від психотропних речовин та їх аналогів, правової просвіти для попередження стигми груп з підвищеним ризиком до інфікування ВІЛ та виховання соціальної відповідальності, а також висвітлення послуг програм БФ "Нова сім'я"
Переглядів: 420 | Додав: Модератор | Дата: 07.04.2014 | Коментарі (0)

Снижение вреда работает – обеспечьте финансирование!

В ходе 23 Международной конференции по снижению вреда была принята важная региональная резолюция, которая призывает отказаться от малоэффективных мер уголовного преследования и наказания за употребление наркотиков и перейти к более результативным методам в сфере профилактики и лечения.

Наркополитика стран Восточной Европы и Центральной Азии является одной из самых репрессивных и неэффективных в мире. Направленная на криминализацию людей, употребляющих наркотики, она способствует:
- увеличению количества арестов за мелкие правонарушения, связанные с наркотиками, что, в свою очередь, приводит к переполненности тюрем;
- ограничению возможностей правоохранительных органов в расследовании тяжких преступлений и увеличению расходов на неэффективные мероприятия;
- необоснованным задержаниям, жестокому обращению и пыткам;
росту распространенности ВИЧ-инфекции, мультирезистентного туберкуле ... Читати далі »
Переглядів: 1565 | Додав: Модератор | Дата: 17.03.2014 | Коментарі (0)

Станом на 12 березня 2014 року, до складу мережі подали заявки та увійшли 9 установ міста, зокрема: Чернівецьке вище професійне училище радіоелектроніки,Вище професійне училище №3, Чернівецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №16,Професійний машинобудівний ліцей, Комунальна обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей», Центральна міська дитяча бібліотека, загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів технологічного профілю №33; Київський торгово-економічний університет та Дошкільний навчальний заклад №46.
Всього до складу Партнерської мережі входять 36 установ та організацій краю. Нагадаємо, що мета мережі - забезпечити доступ дітей та молоді, яка має досвід вживання наркотичних речовин до комплексних медико-соціальних, психологічних, правових та інформаційних послуг для їх безпечної соціалізації та відновлення соціальних зв’язків.
За довідками, прохання звертатись за телефоном 50 ... Читати далі »
Переглядів: 456 | Додав: Модератор | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 20 21 »