Субота, 18.05.2024, 23:11
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » Архів матеріалів
За статистикою близько 90% випадків звернення від насильства в сім’ї надходить від жінок. Часто, в результаті пережитого насильства, іноді неодноразового, вони набувають деяких особистісних рис, які потребують глибокої корекції та підтримки. Вони дуже невпевнені в собі, мають глибоку недовіру до себе та до інших людей, часто самі стають агресивними чи провокують агресію з боку оточуючих. Ці прояви вимагають особливого підходу у разі організації роботи.
Причини, прояви і наслідки насильства в кожному конкретному випадку є унікальними. Психологічний стан дівчини, жінки, яка постраждала від насильницьких дій, залежить від ситуації насильства, типу насильницьких дій, їх частоти, того, хто є насильником, які з ним (чи нею) у жертви відносини і, звичайно, від особистості самої постраждалої людини.
Психологічні прояви результатів насильницьких дій можуть проявлятися в різних сферах життя люди і впливати на неї протягом тривалого періоду. Саме тому в ро ... Читати далі »
Переглядів: 562 | Додав: Модератор | Дата: 25.11.2013 | Коментарі (0)

В 1954 году Генеральная Ассамблея ООН рекомендовала всем странам ввести в практику празднование Всемирного дня детей (Universal Children's Day), как дня мирового братства и взаимопонимания детей, а также деятельности, направленной на обеспечение благополучия детей во всем мире.
20 ноября 1959 года Генеральная Ассамблея ООН приняла Декларацию прав ребенка, а 20 ноября 1989 года — Конвенцию ООН о правах ребенка.

Ежегодно одиннадцать миллионов детей умирают, не дожив до своего пятилетия, еще десятки миллионов остаются физически или умственно больными, не имея возможности взрослеть, жить и развиваться.

Не только в раннем детстве приходится сталкиваться с силами, угрожающими жизни и благосостоянию детей. Ребенок становится более незащищенными и в подростковом возрасте, поскольку зачастую лишен прав, в том числе права на образование, на участие в общественно-политической жизни, на защиту от нанесения вреда здоровью.

В 200 ... Читати далі »
Переглядів: 460 | Додав: Модератор | Дата: 25.11.2013 | Коментарі (0)

З червня місяця на базі Чернівецького міського фонду «Нова сім’я», за підтримки Чернівецької міської ради реалізується проект - «Молодь міста не дасть Сніду шансів!»
Метою даного проекту є :
Сприяння доступу представників групи (діти вулиці) до послуг, що будуть привабливими, актуальними, корисними для закріплення «позитивних звичок» через систему співпраці із державними, лікувальними громадськими та молодіжними осередками, збільшити обізнаність та рівень мотивації дітей вулиці до участі в профілактично-соціальних програмах міста, що дасть змогу покращити рівень їх життя, зменшити кількість дитячої наркоманії та поширення ВІЛ-інфекції в місті Чернівці.
Для студентів Чернівецького національного університету та для студентів професійних технічних училищ проводиться просвітницька робота на теми: «причини, наслідки зловживання психотропними речовинами; шляхи передачі та уникнення ВІЛ-інфікування; робота місцевих програм із профілактики поширення ВІЛ».
На даний ч ... Читати далі »
Переглядів: 482 | Додав: Модератор | Дата: 20.11.2013 | Коментарі (0)

19 листопада 2013 року у Всесвітній день попередження насильства над дітьми Український фонд спільно з Fundacja Dzieci Niczyje (Фундація Нічиї Діти), рекламно-креативна агенція Grey G2 Ukraine, «Ла Страда - Україна» розпочали проведення інформаційної кампанії «Брудний дотик».
Сексуальне насильство в сім‘ї є найбільш прихованою, латентною формою насильства. Вважається, що контактному сексуальному насильству у віці до 14 років зазвичай піддаються приблизно 20-30% дівчат і близько 10% хлопців, причому лише 25% нападників - це зовсім сторонні для дитини особи. В 75% випадків ґвалтівники знайомі дітям в тій чи іншій мірі: в 45% випадків агресором стає родич, у 30% випадків - більш далекий знайомий (наприклад, друг брата, коханець матері). Серед родичів найбільш частими фігурами, що здійснюють насильство, стають батько, вітчим, піклувальник.
Важливим є навчити дитину попереджати ситуації з ризиком до насилля (вживання наркотичних речовин в малознайомих компаніях, тощо) та закрі ... Читати далі »
Переглядів: 506 | Додав: Модератор | Дата: 19.11.2013 | Коментарі (0)

Чернівецький міський благодійний фонд «Нова сім’я», став організатором збору благодійних коштів, під гаслом «Вірусні гепатити…Ти в силах змінити майбутнє!», для шести дітей Буковинського краю, які хворі на вірусний гепатит С. До участі у зборі коштів, долучилися студенти Буковинського державного медичного університету, учасники акції «до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами» та Українська біржа благодійності. Завдяки допомозі та співпраці з Української біржею благодійності (УББ), була зібрана основна частина грошей і як результат - шестеро хворих дітей, отримали по курсу лікувально-підтримуючих препаратів «гептрал» та «урсофальк». Детальніше з проектною пропозицією, можна ознайомитися на інтернет ресурсі: https://ubb.org.ua/uk/project/717/
Колектив фонду та батьки дітей, висловлюють щиру вдячність ВСІМ, хто не залишився осторонь проблеми хворих дітей та прийняв участь у допомозі!!!
Переглядів: 426 | Додав: Модератор | Дата: 19.10.2013

Денний реабілітаційний центр для молоді та Бюро соціального супроводу "Діалог" гостинно запрошують спеціалістів Партнерської мережі, батьків та молодь, стати вільними користувачами бібліотеки та відеотеки БФ "Нова сім'я".

Тематика літератури: педагогіка, соціальна робота, психологія, правова освіта, ВІЛ/СНІД, туберкульоз, вірусні гепатити, наркоманія, репродуктивне здоров'я, гендерні стосунки, співзалежність, реабілітація та первинна профілактика, мотиваційна робота з молоддю, сімейна терапія, самогубство, гештальттерапія, чинне законодавство, соціальний супровід, лідерство, форум-театр, релаксація та біноуральна терапія, синдром емоційного вигорання, тощо.
Цінним є досвід роботи в сфері профілактики та корекції залежної поведінки Австрії, Німеччини та Швейцарії.
Всього понад 200 примірників друкованої продукції та понад 50 відео матеріалів (презентацій та відео-роликів).

При центрі працює зона WI FI.
Пригощаємо теплими напоями та дружньою ... Читати далі »
Переглядів: 485 | Додав: Модератор | Дата: 15.10.2013 | Коментарі (0)


Сьогодні, вперше в історії України Кабінет Міністрів України підписав Державну програму по боротьбі з гепатитами в Україні та виділення коштів на неї. Згідно з цим документом, Уряд виділить 33,2 млн. гривень вже цього року на лікування хворих на гепатит в Україні. Більшість із цих коштів підуть на закупівлю ліків для людей, які терміново їх потребують за медичними показниками.

«Пацієнти перемогли! Це прецедент для України, – стверджує Дмитро Шерембей, голова пацієнтської організації ЮКАБ, – адже раніше сам факт епідемії гепатиту в Україні приховувався. За всю історію не було виділено жодної копійки на лікування людей, що помирали від цієї хвороби. Тепер же, вперше в Україні люди з таким діагнозом не будуть приречені на смерть, а зможуть отримати безкоштовне лікування в лікарнях. Ми ж, як громадська організація, домагалися виділення цих коштів. Тому зробимо все від нас залежне, аби домогтися їх прозор ... Читати далі »
Переглядів: 492 | Додав: Модератор | Дата: 06.09.2013 | Коментарі (0)

Шановні партнери, колеги, друзі

Запрошуємо Вас проявити ініціативу та долучитись до написання концепції зі створення в нашому місті Чернівці, унікального в Україні, Центру соціально-психологічної допомоги підліткам з досвідом зловживання психоактивних речовин.

Створена ініціативною групою концепція, буде подана на розгляд Міжнародним благодійним фондом «СНІД Фонд Схід-Захід» ((AIDS Foundation East-West –AFEW) в рамках проекту «Заповнюючи прогалини: Здоров’я та права уразливих груп населення» в рамках 1-ого туру конкурсу на створення Центру соціально-психологічної допомоги підліткам з досвідом зловживання психоактивних речовин.

Головна мета діяльності Центру полягає у створенні сприятливих умов для ре соціалізації підлітків з досвідом зловживання психоактивних речовин, надання висококваліфікованої психологічної та соціальної допомоги, профілактиці соціально небезпечних інфекційних захворювань, девіантної поведінки та правопорушень.

1-и ... Читати далі »
Переглядів: 496 | Додав: Модератор | Дата: 23.08.2013 | Коментарі (0)

З червня місяця цього року стартував пілотний проект «Профілактика ВІЛ \ ІПСШ серед представників уразливих груп за допомогою он-лайн аутрич». Молодь 21 століття активно використовує Інтернет для знайомств, спілкування, особливо в соціальних мережах, а також пошуку потенційних клієнтів. Секс пропонується всюди, є безліч сайтів, груп, сторінок, де користувачі пропонують свої послуги.
Сьогодні Інтернет перетворився на альтернативний спосіб поширення заходів спрямованих на профілактику ВІЛ\СНІДУ та є шляхом активного залучення сексуально активної молоді до програми профілактики.
За даними дослідження серед жінок залучених до секс бізнесу, найбільш поширеним способом пошуку клієнтів є телефоні дзвінки та Інтернет – 56% опитуваних вдавались до такого способу за останні 6 місяців. Будучи потужним інформаційним джерелом , Інтернет може стати інструментом донесення профілактичної інформації до представників уразливих груп.
Важливим є той факт, що особи які шукали с ... Читати далі »
Переглядів: 482 | Додав: Модератор | Дата: 23.08.2013 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 20 21 »