П`ятниця, 19.04.2024, 15:44
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2011 » Вересень » 6 » «Жив та був собі цвіркун…»
10:07
«Жив та був собі цвіркун…»

Напевно в дитинстві кожний з нас мріяв створити власну книгу. А хіба тільки у дитинстві…
Таку можливість реалізував Леонід Мазорчук на майстер-класі по виготовленню власної дитячої книжки. Головний герой його книги – Цвіркун. Який зовні нагадує легендарного Сальвадора Далі. Але і Далі у своїй автобіографічній книзі «Таємне життя Сальвадора Далі» згадує про цвіркунів. Але ті спогади досить ексцентричні

“Сучасна ілюстрація дитячих видань у Німеччині”- так називається мандрівна виставка, яку представляють у виставковому центрі «Вернісаж» українсько-німецьке культурне товариство та центр Gedankendach спільно з Ґете-Інститутом.
Тринадцяти митцям німецької книжкової ілюстрації було запропоновано самим обрати п’ять ілюстрацій з однієї книжки та пояснити свій вибір у короткому коментарі. На виставці можна переглянути каталог з майстерні графіка-дизайнера, художника-ілюстратора Франка Джорджі ( Frank Georgy), з усіма кольоровими копіями творів з текстами митців.
«Зібрані на виставці – від акварельних через колажі і аж до інноваційних медіальних експериментів – твори змальовують широкий спектр технік сучасної ілюстрації дитячих книжок, якими сьогодні користуються на Заході. Часом погляди митців є досить таки наївними, інколи скептичним, бувають і нахабними або навіть інтелектуальним. Одні художники дозволяють собі погратися у вигадані світи та ілюзії, інші ж завзято перекривлюють реальність. Експресивні картини з насиченими кольорами контрастують зі спокійними і вишуканими тонами зображень», - читаємо у презентаційному буклеті виставки.
Також організатори провели майстер-клас по виготовлення малюнків для дитячих книжечок з дітьми з міського благодійного фонду «Нова сім’я». І відвідувачі виставки зараз можуть побачити ці власноруч виготовлені юними художниками та дизайнерами з нарізаних аркушів паперу досить оригінальні, унікальні та вузенькі книжечки, у яких затишно світить сонце, цвітуть квіти, літають повітряні кольорові кульки, приходить в гості ввічливий зайчик, а в майстерні можна купити масла для друкарської машинки, а в крамниці – королівську корону…
А казка лишається казкою ще й тоді, коли автори і текстів, і ілюстрацій самі лишаються героями казкового світу, іноді може і нісенітного, живуть в ньому, рахують овець, аби заснути, до них можуть приходити і нічні страхи, які діти врешті решт долають, а може в цьому допомагають добрі феї, які за бажанням перетворюються на чаклунок, що приносять тобі лимонад, який ти голосно замовляєш.
Ти дружиш з мишачим шерифом, ледарюєш з пам-пум-порося, відчуваєш холодний вітер разом з велетнями Ріку, слухаєш самовпевненого зайця, який прагне навчитися свистіти і тебе не лякає тарган, який (не) копошиться під ліжком. Можна лежати на перині, пустувати, доки не втомитися. А чи можна втомитися від цього?
Якщо в руках книга з такими ілюстраціями, то однозначно – ні.
«От і усе!»
Тетяна СПОРИНІНА, фото автора





Переглядів: 571 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Юра  
0
Какие непосредственные и искренние лица у детей. Они восхищены и заворожены.Их удивление и восторг неподдельный.

2 Петро  
0
Гарна виставка, яка спонукає дітей до творчості

1 Шерстень Тетяна  
0
Мрія створити власну книжку не тільки існує в думках кожної дитини, але й постійно втілюється в реальні маленькі книжечки та малюнки.
Ця стаття сколихнула спогади… Як гарно фотографії передають атмосферу цього заходу!
Декілька років тому я була серед організаторів всеукраїнського конкурсу виготовлення книжки-саморобки «Моя мала Батьківщина». Ще тоді я була вражена фантазією та винахідливістю наших дітей. Книжки переможців цього конкурсу мали можливість прочитати та роздивитись діти не тільки в Україні, а і в Європі.
Чудово, що і наші діти мають можливість вдосконалювати свою майстерність, долучаючись до європейського мистецтва

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]