Субота, 20.04.2024, 08:39
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2011 » Вересень » 2 » ПРЕС-РЕЛІЗ
10:41
ПРЕС-РЕЛІЗ


Чернівецький міський благодійний фонд "Нова сім’я" (м. Чернівці, вул. Комарова, 28Г, тел./факс: +380 (372) 55 83 63)
за підтримки Міжнародного фонду "Відродження"
м. Київ, вул. Артема, 46
тел: +380 (44) 461 97 09
факс: +380 (44) 486 76 29
irf@irf.kiev.ua
http://www. irf.ua/

Бежан Альона
e-mail: familynew@ukr.net
2 вересня 2011р.
ПРЕС-РЕЛІЗ

[c][b]Вперше, задля подолання поширення ВІЛ, наркотиків та проституції серед Чернівецьких дітей вулиці, об’єднали свої зусилля громадськість, студентство та державні органи влади.

На початку червня в Чернівцях пройшла робоча зустріч Обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ. 28 представників державних установ та неурядових організацій області, об’єдналися у пошуку засобів та механізмів вирішення головного для місцевості завдання – виконання програм з первинної профілактики поширенні ВІЛ-інфекції серед дітей та молоді міста. Кожен із присутніх, окрім звіту, презентував план дій своєї організації в проведенні просвіти молоді області. Звітував про свою роботу і фонд «Нова сім’я».
Мета проекту «Спільними силами задля усмішки дитини без ВІЛ та наркоманії», що здійснює Чернівецький міський благодійний фонд «Нова сім’я» за підтримки Антикризової програми Міжнародного фонду «Відродження», є допомога шляхом надання дітям привабливих, актуальних послуг та таких, які є корисними для закріплення позитивних звичок, через систему співпраці із державними, лікувальними закладами та молодіжними осередками, збільшення обізнаності та рівня мотивації у дітей вулиці та з неблагополучних родин до участі в профілактично-соціальних програмах міста, задля покращення рівеня їх життя, зменшення кількості випадків дитячої наркоманії, проституції, що в свою чергу дозволить попередити безпритульність та поширення ВІЛ-інфекції в місті Чернівці.
Проект лише за три місяці роботи надав допомогу 50 Чернівецьким родинам з проблемою ВІЛ, чим сприяв покращенню якості життя понад 150 дітей, включно дітей-вулиці. Реалізатор проекту - фонд «Нова сім’я», є визнаним лідером ВІЛ-сервісу серед неурядових організацій Буковинського краю. Тісна співпраця з соціальними державними службами допомогла влаштувати та надати можливість тимчасового проживання 2-м жінкам з немовлятами у центрі матері та дитини. Роботою мобільної станції фонду на вулицях міста, за цей час, охоплено 8 безпритульних дітей, втручання психолога допомогло знайти контакти, надати їм гігієнічні набори (мило, зубні щітка і паста, рушник, трусики та майка), для зв’язку, кожному видані телефонні картки, двічі на тиждень вони отримують гарячу їжу. 5-х з них залучено до дитячого центру фонду, де з ними працюють фахівці, вирішують питання їх повернення у сім’ю. Поширено понад 11 видів інформаційно-тематичних матеріалів, включно кишенькову листівку «Колобок» - профілактика дитячого бродяжництва та маленький довідник «Якщо шукаєш роботу…» - поширення доступу родин до отримання соціальної підтримки від держави. Загалом понад 3 тисячі примірників літератури з тематики профілактики наркоманії та ВІЛ-інфекції, отримали діти та їх найближче оточення.
Вперше, залучивши кошти Міжнародного Фонду «Відродження», до спроби вирішення проблем дитини-вулиці, організація спромоглась об’єднати сили та ресурси неурядових організацій, соціальних служб, органів державної влади та студентської молоді. Варто зазначити головну особливість проекту – значний ресурс благодійної підтримки для дітей надходить від студентів Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича і Буковинського державного медичного університету. Вони жваво відгукнулися та завдяки волонтерському руху, зібрали для дітей чимало всього та передали фонду. Тому радісно було бачити, як світились дитячі очі при вигляді досить об’ємних пакунків, де знаходились продукти, солодощі, засоби гігієни, нижня білизна, дитячі книжки та іграшки!
Жива дискусія між представниками соціальних та неурядових структур, як учасників зустрічі Обласної ради з питань протидії туберкульозу та інфікування ВІЛ, після презентації результатів діяльності проекту «Спільними силами задля усмішки дитини без ВІЛ та наркотиків», була підсумована виступом голови ради. «Допомога молоді актуальна за своїм значенням та змістом, але не кожен наважується зустрітися із життям дитини вулиці віч-на-віч. На роботу, де потрібно окрім праці серце, душа, не кожен професіонал погодиться. Зберегти здобуту довіру дитини – наш обов’язок» - зауважив голова.
Отримавши підтримку від членів ради з подальшою допомогою у залучені коштів на друк інформаційно – тематичних матеріалів, наданні гуманітарної підтримки у вигляді сезонного одягу, фонд «Нова сім’я» планує й надалі залучати громадськість до вирішення проблеми дитини-вулиці, приймати участь у конкурсах соціальних проектів та лобіювати відкриття при Кризовому центрі міста, послуги соціального гуртожитку, де дитина вулиці віком від 10 років, матиме змогу, отримати тимчасовий при ют та соціальну допомогу, тощо. Залишається підсумувати - робота продовжується…
Переглядів: 542 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]