Субота, 04.05.2024, 06:55
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2012 » Серпень » 9 » В Чернівцях відзначили Міжнародний день боротьби з гепатитами!
13:48
В Чернівцях відзначили Міжнародний день боротьби з гепатитами!


Дорогі друзі! 28 липня в Чернівцях уже вдруге відбулася акція, присвячена Міжнародному дню боротьби з гепатитами. її організаторами виступили дві неурядові організації - ЧМБФ "Нова сім'я" та ЧМБФ "Життя заради життя".

За підтримки Міжнародного Фонду "Відродження" та Міжнародного Благодійного Фонду "Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні" 28 липня в ЦПКіВ ім. Т.Г. Шевченка усі охочі могли пройти безкоштовне та анонімне експрес-тестування на виявлення гепатитів В, С, ВІЛ, сифілісу в двох спеціально обладнаних мікро-автобусах, отримували безкоштовну консултацію лікаря-інфекціоніста та ознайомлювались з літературою з профілактики гепатитів. Не менший захват присутніх на акції викликали безкоштовні презервативи, яких було роздано близько 3 тисяч!
Акція тривала з 13 до 17.00 - на годину довше запланованого часу, проте всі бажаючі змогли отримати послуги та дізнатись більше про проблему гепатитів в Україні.

Звичайно ж, подія, що залучила стількох чернівчан не могла відбутись і без допомоги наших партнерів - Чернівецького Обласного Центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом, Міського та Обласного Центрами соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, ЦПКіВ ім. Т.Г. Шевченка.
Приємно, що цього року усі 152 протестованих - молодь віком від 18 до 36 років. А от неприємно, що 10,5 % з тих, хто пройшов тестування дізнався про свій ймовірний діагноз - гепатит С, менше 2% - про гепатит В. Хворих на ВІЛ та сифіліс не виявлено.

Проведення акції довело її необхідність - на жаль досить часто на запрошення пройти тестування люди відповідали, що їх проблема гепатитів не стосується. Такі відповіді ще раз доводять як мало мизнаємо про "лагідного вбивцю", а отже -які ми вразливі.

Сподіваємось, завдяки інформаційним кампаніям та проведенням таких акцій, з кожним роком ростиме рівень обізнаності з приводу проблеми гепатитів. А отже, наше суспільство знатиме як від них захиститись!


Інформаційний менеджер ЧМБФ "Нова сім'я" Юлія Федоруца

P.S.: Більше фотона нашій сторінці VK: Чернівецький-Міський-Благодійний Нова-Сім'я



Переглядів: 473 | Додав: Модератор | Теги: Гепатит | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]