Четвер, 25.04.2024, 12:59
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2015 » Грудень » 14 » Тестування населення на ВІЛ/ВГС/ВГВ
07:40
Тестування населення на ВІЛ/ВГС/ВГВ
Шановні колеги!

У Всесвітній день боротьби зі СНІДом в Україні було проведено ряд заходів щодо тестування загального населення на ВІЛ, у деяких містах тестували також на вірусний гепатит С та В.
Найбільші акції були ініційовані Альянсом громадського здоров’я та Українським центром з контролю за соціально небезпечними хворобами.
Всього тестування на ВІЛ, вірусні гепатити В і С пройшли більш ніж 6500 осіб у 8 регіонах України. У ході кампанії, ініційованої УЦКС, в гіпермаркетах мережі Ашан було протестовано 3069 осіб. В результаті експрес-тести показали позитивний результат на ВІЛ у 23 осіб (0,9%), у 21(1%) - на сифіліс, у 21 (1%) - на ВГВ і у 67 (2,5%) - на ВГС.
Під час кампанії, ініційованої та проведеної Альянсом громадського здоров’я, скринінгове тестування на ВІЛ експрес-тестами на залізничних вокзалах у Києві, Дніпропетровську, Харкові, Вінниці та Кривому Розі пройшли 564 осіб. Тести показали позитивний результат у 14 осіб (майже 2,5%). У Вінниці, зразки крові, взяті для тестування на ВІЛ, також були протестовані на ВГС і ВГВ, 7 осіб із 92 протестованих (7,6%) отримали позитивний результат ІФА на ВГС і 1 (або 1,1%) - на ВГВ.
Серед осіб, які пройшли тестування на вокзалах, виявилося майже вдвічі більше позитивних результатів тесту на ВІЛ та майже втричі – на вірусний гепатит С, ніж серед аудиторії у супермаркетах, що опосередковано свідчить про більшу кількість серед них представників груп ризику (зокрема, СІН та осіб, що мігрують).
Категорія: Новини | Переглядів: 627 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]