Неділя, 05.05.2024, 17:03
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2012 » Жовтень » 18 » Положення про проведення конкурсу анімаційних роликів з використанням техніки Stop-motion
12:03
Положення про проведення конкурсу анімаційних роликів з використанням техніки Stop-motion
1. Вступ
Конкурс анімаційних роликів з використанням техніки Stop-motion (далі – Конкурс) проводиться для арт-майстерень, які працюють в рамках проекту “Кадр за кадром до здорового майбутнього” в загальноосвітніх навчальних закладах Чернівецької області та при Центрі денного перебування дітей вулиці.

2. Організатори конкурсу:
Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.
Чернівецький міський благодійний фонд «Нова сім’я».
Чернівецька обласна громадська організація «Педагогічне товариство практичних психологів і соціальних педагогів».

3.Фінансування конкурсу
Фінансування здійснюється в рамках реалізації проекту «Кадр за кадром до здорового майбутнього» за технічної й фінансової підтримки «Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ» та за співпраці із Чернівецьким міським центром соціальних служб для сім*я, дітей та молоді.

4.Партнери
Члени Мережі з первинної профілактики області:
Департамент освіти та науки, молоді і спорту Чернівецької ОДА,
Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області,
Чернівецький міський ЦСССДМ,
Обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІД,
Чернівецький протитуберкульозний диспансер
Чернівецька обласна Державна телерадіокомпанія

5.Мета конкурсу
Проведення конкурсу має на меті визначення кращих за змістом та сюжетом анімаційних роликів програми «Кадр за кадром до здорового майбутнього» з ціллю їх подальшого перегляду дітьми 4-8 класів, молодими людьми області з ціллю поширення інформації про шляхи передачі ВІЛ, туберкульозу, вірусних гепатитів та пропаганди в спільноті краю форм безпечної поведінки через інноваційні проекти.
Завдання конкурсу:
- сприяти формуванню в дітей та молоді краю мотивації до здорового способу життя;
- підвищити рівень поінформованості дітей як авторів роликів так і їх глядачів, щодо методів профілактики інфікування ВІЛ, туберкульозу та вірусних гепатитів
- надання учням можливості виявити свою ерудицію, знання та творчі здібності.
- визначити 3-х кращих тематичних анімаролики для включення в просвітницько-профілактичні програми працівниками просвіти, зокрема при проведені уроків «Основи здоров’я».
- публічно презентувати створені дітьми анімаційні ролики, які увійшли до фіналу Конкурсу.

6. Робочі органи конкурсу
6.1. Для проведення конкурсу створюється оргкомітет, до складу якого входять представники організаторів конкурсу та його партнерів.
Організаційний комітет – постійно діючий орган, який здійснює підготовку, проведення конкурсу та підбиття його підсумків.
Оргкомітет конкурсу:
- визначає кількісний та персональний склад журі конкурсу та організовує його роботу;
- забезпечує поширення інформації про організацію конкурсу, його зміст та умови визначення переможців;
- приймає від арт-майстерень анімаційні ролики для участі у конкурсі, затверджує графік організації та проведення перегляду й обговорення із дітьми змісту анімаційних роликів в школах та в групі дітей вулиці;
- забезпечує дотримання умов і термінів проведення конкурсу, порядку визначення переможців і здійснення заохочень щодо переможців;
- інформує про результати конкурсу;
- здійснює інші заходи, необхідні для успішного проведення конкурсу.
6.2.Члени Організаційного комітету:
1. Білянін Г.І.- директор Інституту післядипломної педагогічгної освіти Чернівецької області,
2. Романовська Р.М., керівник ГО «Педагогічне товариство практичних психологів і соціальних педагогів».
3. Шкрета-Шварцман А.О., віце-президент БФ “НОВА СІМ'Я”
4. Меланіч Л.І., виконавчий директор БФ “НОВА СІМ'Я”
Адреса оргкомітету: вул. Комарова, 28-г. Тел/факс: 0372 558363
7. Участь у конкурсі
Конкурс триває з 15 жовтня до 30 листопада поточного року, є закритим – тільки для арт-майстерень які працюють в рамках проектної діяльності «Кадр за кадром до здорового майбутнього» за однойменною програмою з пропаганди безпечної до ВІЛ, туберкульозу та вірусних гепатитів поведінки. При цьому вік учасників арт-майстерень від 10 до 15 років.
8.Основні вимоги до конкурсних анімаційних роликів:
- робота має бути Україно - мовною, кількість роликів-мінімум 2 ролика, максимум – 3
- часові рамки ролику від 2-х до 3-х хвилин.
- забороняється копіювання та запозичення, тощо.
- відсутність скорочень. Абревіатури повинні бути розшифровані на зрозумілі глядачу.

9.Критерії відбору:
1. Зміст сюжету ролику відповідає меті та завданню програми «Кадр за кадром до здорового майбутнього»
2. Творчий підхід та естетичність оформлення.
3. Інформаційне повідомлення ролика є доступним та зрозумілим для молодої людини віком від 10 до 15 років, - глядача ролику. Інформаційне наповнення ролика відповідає дійсності та перевірене фактами.
4. Сюжет анімації спонукає/орієнтований на бережне ставлення до власного життя, здоров’я та пропаганду безпечної поведінки.
6. Інформація подана за сюжетом аніма-роботи враховує сучасні тенденцій в поведінці молоді, її рівень поінформованості, міфи, які впливають на формування моделі поведінки безпечної до інфікування ВІЛ, туберкульозу, вірусних гепатитів.
7. В побудові сюжету ролику використані матеріали, герої, які виготовлені власноруч учасниками арт-майстерні, авторами представленої роботи.
8. Застосування різноманітних технік Stop Motion.
Оцінювання буде здійснюватися по 12-ти бальній системі.

10. Журі конкурсу
10.1.Для визначення переможців організаторами конкурсу створюється журі, склад якого формується з членів Мережі з первинної профілактики Чернівецької області в складі 9 осіб, в тому числі:
• Ольга Короленко, експерт з фокусної профілактики GIZ
• Богочик Т.С., заступник директора Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області
• Прінько С.І., в.о. Начальника групи моніторингу системи освіти Департаменту освіти і науки, морлоді та спорту,
• Бережна Т.М., президент Благодійного фонду “Нова сім'я”
• Романовська Д.Д., Голова правління ГО «Педагогічне товариство практичних психологів і соціальних педагогів».
• Загарія А.Д., лікар-фтизіатр обласного протитуберкульозного диспансеру
• Ліпатова ТП,президент ЧМБФ “Життя заради життя”,
• Чобан Л.В., директор Чернівецького міського ЦСССДМ,
• Лесюк Ю.М., головний лікар Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом
Рішення щодо визначення переможців конкурсу приймається, якщо за нього проголосувало не менше 2/3 членів журі.

11. Особливості оцінювання конкурсних робіт
11.1Члени жюрі отримують для перегляду диски з конкурсними роликами не пізніше 23 листопада 2012р. Керуючись критеріями оцінювання за сумою балів у конкурсі визначають переможців згідно номінацій:
- кращий з тематики профілактика ВІЛ,
- кращий з тематики профілактики гепатиту,
- кращий з тематики профілактики туберкульозу.
Переможці конкурсу та ролики, які отримали 1, 2 та 3-є місце в кожній з номінацій, нагороджуються почесними грамотами за виготовлення кращих робіт з тематики ВІЛ, з тематики профілактики вірусних гепатитів та туберкульозу та цінними подарунками - флеш-картами для подальшого використання в роботі арт-майстерні.
Ролик який отримав найбільшу кількість позитивних відгуків за результатами опитувань учнів 4-8 класів 68 ЗНЗ та 100 дітей вулиці, та який відповідає, за визначенням журі, критеріям конкурсу, отримує відзнаку першого місця. Відповідно, головний приз – телевізор (розміщення в коридорі школи/приміщенні центру для дітей вулиці телевізору, для забезпечення трансляції під час великих перерв/інформаційних занять анімаційних робіт, тощо) отримує ЗНЗ/денний центр на базі яких працювала арт-майстерня – переможець.
12. Порядок проведення конкурсу:
№ Заходи Терміни виконання
1 З 15 до 17 жовтня проводиться поінформування арт - майстерень, які працюють за програмою «Кадр за кадром до здорового майбутнього» про початок, умови та критерії відбору переможця конкурсу. На сайті Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації, Чернівецького міського управління освіти, сайті Чернівецького міського благодійного фонду «Нова сім’я», інтернет - сторінці групи ВКонтакті «Кадр за кадром до здорового майбутнього» розміщується інформація про мету, хід, та процедуру відбору та нагородження переможців конкурсу. Відповідальний за розміщення інформації Меланич Л.І. Інформація про конкурс є доступною для учасників арт-майстерень через розміщення в приміщеннях їх творчої роботи, ЗНЗ та при Денному центрі для дітей вулиці ЧБФ «Нова сім’я», відповідної об*яви.
Реєстрація. Арт – майстерні, які працюють в рамках програми «Кадр за кадром до здорового майбутнього», заповнюють реєстраційний лист за таким змістом: 1. Назва арт-майстерні
2. Назва установи навчальної чи закладу яку представляє арт-майстерня 3. Кількість учасників арт-майстерні, які є авторами робіт та їх вік (від наймолодшого до найстаршого). 4. Назва анімаційної роботи. Тематика (інформаційне повідомлення сюжету). Мета та завдання ролику. Термін подачі реєстраційних листів на електронну пошту оргкомітету— до 26.10.2012р.
Затвердження графіку перегляду роликів та обговорення їх змісту учнями 4-8 класів при 68 ЗНЗ міста й області та перегляду 100 дітьми вулиці при Центрі денного перебування. Відповідальний – Романовська Д.Д. 1-й етап
(15 -26 жовтня 2012)
2 Анімаційні роботи приймаються оргкомітетом конкурсу на електронну пошту або на адресу організатора конкурсу БФ “Нова сім'я”, у форматі : WMV, MP4, AVI (на флеш карті, DV-R диску). 2-й етап
(26 жовтня- 16листопада)
3 БФ “Нова сім'я” здійснює підготовку матеріалів конкурсу до зручного перегляду – запис 24- х конкурсних роликів на дисках та передає 68 дисків Науково-методичному центрі практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної освіти Чернівецької області та 2 диски – Центру денного перебування для дітей вулиці при БФ «Нова сім’я». Додатком до кожного з дисків додається бланк опитувальника для збору рівня знань глядачів щодо шляхів передачі ВІЛ, тощо, на початку та по завершенню перегляду, та визначення трьох кращих анімаційних робіт, який розробляє Романовська Д.Д. Надання членам журі дисків з роликами для перегляду та визначення трьох кращих роликів. 3-й етап
(19-21 листопада 12р.)
4 Науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної освіти Чернівецької області, відповідно до затвердженого графіку презентації конкурсних робіт арт-майстерень та тематичного плану обговорення змісту роликів, організовує та проводить перегляд роликів учнями 4-8 класів при 68 ЗНЗ, БФ «Нова сім’я» організовує та проводить перегляд роликів 100 дітьми вулиці. Під час перегляду роликів, можуть бути присутніми тренери – фасилітатори арт-майстерень, але не мають права впливати на рішення глядачів щодо уподобання того, чи іншого ролику. Після перегляду проводиться обговорення тематики роликів з ціллю закріплення знань про шляхи передачі та формування толерантного ставлення до людей які живуть з ВІЛ/СНІД, туберкульозом, вірусними гепатитами.
Проведення опитування глядачів на початку та по завершенню перегляду роликів. Час на заповнення опитувальника від 10 до 15 хвилин.
Передача членам жюрі дисків з конкурсними роликами для перегляду та оцінювання та короткого опису існуючитх технік Stop Motion. 4-й етап
(22-26 листопада 2012)
5 Після проведення опитування, бланки збираються одним із організаторів перегляду, запаковуються/запечатуються в файл та передаються в Оргкомітет для подальшої обробки результатів та підведення підсумків, щодо визначення переможців. Результати опитування, висвітлюються на сайті БФ «Нова сім’я» не пізніше ніж 29 листопада поточного року.
5-й етап
(26-29 листопада 2012

6 Фінал конкурсу: Засідання журі для визначення переможців конкурсу за результатами опитування проходить на базі офісу БФ «Нова сім’я». Голосування членів журі проводиться шляхом заповнення бланків оцінювання анімаційних робіт. Нагородження переможців. 6 етап
(30 листопада 2012 року)
Переглядів: 763 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]