П`ятниця, 26.04.2024, 14:25
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2011 » Грудень » 12 » Перше грудня – День вшанування пам’яті людей, які померли від СНІД, минуло, але варто додати …
17:51
Перше грудня – День вшанування пам’яті людей, які померли від СНІД, минуло, але варто додати …

Чи не вперше за 10 років проведення акційних заходів до 1 грудня, присвячених Всесвітньому Дню боротьби із СНІДом, Чернівецька спільнота об’єдналась задля визнання буковинцями – не всі люди є ВІЛ-інфікованими, але всі ВІЛ- інфіковані – це люди.
Чернівецький міський благодійний фонд «Нова сім’я», прийняв активну участь у організації таких заходів, присвячених 1 грудня:
30 листопада в приміщені офісу регіонального представництва чернівецького відділення Всеукраїнської мережі людей, які живуть із ВІЛ/СНІДом, де зібралися представники ВІЛ-сервісних організацій та обласного центру з профілактики та боротьби із СНІДом, пройшла прес-конференція під гаслом акції «Не відфутболюй». Місцеві ЗМІ, окрім статистики щодо пощирення ВІЛ, були поінформовані про мету та алгоритм проведення акції в місті, про місії та послуги НУО.
1 грудня на Центральній площі у форматі інформаційної кампанії із символічною назвою «Не відфутболюй» понад 20 чернівчан, за власним бажанням та безкоштовно, на базі мобільної амбулаторії Центру із профілактики та боротьби зі СНІД, отримали консультації лікаря-інфекціоніста, включно щодо доступу до ВАРТ та пройшли тестування на вияв ВІЛ-інфекції. Понад 300 молодих людей отримали від ЧМБФ «Нова сімья» інформаційно–тематичні матеріали щодо методів профілактики ВІЛ, основ толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих людей та адресати пунктів Довіри при медичних закладах із доступу до діагностики ВІЛ. ЦСССДМ, зокрема волонтерська команда, організувала вже традиційну для міста «стрічкову пам’ятку зі червоних свічок», викладену на асфальті із ліхтариків.
О 17:00 Акція була продовжена в Академічному театрі Медичного університету, де за участі студентів та медичних працівників Обласного центру з профілактики та боротьби із СНІД проведено консультування із доступом до вияву ВІЛ.
А в 19:00 у торговому центрі «DEPOt» було розповсюджено понад 100 примірників інформаційних матеріалів з попередження інфекції ВІЛ/СНІД та основ толерантного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ.
За підтримки студпарламенту та профкому Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича, тренерами фонду організовано та проведено на базі 11 факультетів опитування із вияву рівня знань та рівня ризикованої поведінки до ВІЛ студентства перших та других курсів. Майже 300 студентів чотирьох факультетів прийняли участь у відео-лекторіях, міні тренінгах та лекціях, де, окрім знань щодо шляхів передачі та методів профілактики ВІЛ/СНІД від лекторів, отримали до 1 грудня й презервативи (від гуманітарної допомоги фонду).
Текст по ширині сторінкиФондом організовано рух «Підтримка», що залучив чернівчан до створення арт-портрету боротьби, надії на перемоги над хворобою СНІД та невіглаством й дискримінацією до людей із ВІЛ статусом, – червоної стрічки. Паперові долоні, понад 400 чернівчан - різних за статтю, віком, професією та соціальним статком, із напевно відмінним баченням політичної та економічної долі України, в зверненні до чернівецького відділення мережі людей з ВІЛ/СНІД, об’єднали свої побажання в підтримку надії на життя людей із «позитивним серцем». Чернова стрічка, що була передана до офісу Відділення, є символом сили духу та підтримкою для тих, хто завітає вперше, хто щоденно звертається по допомогу, як і для тих, кого, нажаль, вже немає, але яких пам’ятають.
Третього грудня, в прямому ефірі Чернівецької державної телерадіокомпанії, в ток-шоу «Толока», за участі представників фонду була висвітлена тема «ВІЛ/СНІД. Міфи та факти».

… варто додати, що впродовж майже 11 років проведення акційних компаній, присвячених Дню пам’яті людей, що померли від СНІД, саме цьогорічна, на нашу думку, підсумована командною роботою ЗМІ, державних, медичних та неурядових установ, під актуальним для країни, в час ажіотажної підготовки до Євро 2012, гаслом – «Не вітфутболюй» та, як виявилось, «зрозуміла для городян». Саме цього року мешканці краю зустрічали не лише перший день зими, але й «пам’ятали про життя 1 грудня в історії світу, держави та рідного міста».

Переглядів: 817 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]