Субота, 20.04.2024, 00:07
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2011 » Травень » 20 » Новаторські дослідження підтверджують профілактичну дію АРВ щодо передачі ВІЛ-інфекції
19:39
Новаторські дослідження підтверджують профілактичну дію АРВ щодо передачі ВІЛ-інфекції
Женева, 12 травня 2011 р. – Результати, оголошені сьогодні Національними Інститутами охорони здоров’я США, демонструють, що застосування високоактивної антиретровірусної терапії (ВАРТ) ВІЛ-позитивних осіб зменшує ризик передачі вірусу їхнім неінфікованим статевим партнерам на 96%.
«Такий прорив сприятиме значному прогресу в справі профілактики, а також створить нові можливості та пріоритети в подоланні ВІЛ-інфекції, – пілкреслив Мішель Сідібе (Michel Sidibé), виконавчий директор ЮНЕЙДС (UNAIDS), - тепер нам слід забезпечити, щоб статеві партнери мали доступ до лікування на профілактики».
Досліди, що їх було проведено Мережею профілактики ВІЛ-інфекції (HIV Prevention Trials Network), залучили понад 700 дискардантних пар (в яких один із партнерів був ВІЛ-позитивним, а інший – ВІЛ-негативний) з Африки, Азії, Латинської Америки та США.
У проведене дослідження було залучено лише ВІЛ-позитивних осіб, що мають кількість клітин CD4 в межах 350-550 (і таким чином поки що не підлягають лікуванню згідно з останніми директивами ВООЗ (WHO)). Зменшення передачі ВІЛ-інфекції статевим шляхом було настільки значним, що досліди було припинено на 3-4 роки раніше, ніж це було передбачено графіком досліджень.
«Це – значна подія, адже нам відомо, що статевим шляхом інфікується близько 80% усіх нових випадків», - сказала генеральний директор ВООЗ Маргарет Чан (Dr Margaret Chan). «Результати цього дослідження сприятимуть подальшому вдосконаленню рекомендацій, що їх ВООЗ у липні ц.р. має намір видати для допомоги ВІЛ-інфікованим у захисті своїх партнерів».
Програми лікування і профілактики не лише дають можливість визначати наявність чи відсутність ВІЛ-інфекції, але й дозволяють ВІЛ-інфікованим обговорювати варіанти профілактики із своїми статевими партнерами. Також це значний внесок у зменшення стигматизації та дискримінації, що виникають навколо ВІЛ-інфікованих.
«Люди, що живуть з ВІЛ, можуть тепер з почуттям гідності та впевненості застосовувати додаткові заходи захисту своїх коханих від ВІЛ-інфекції», - сказав М. Сідібе.
Згідно з сучасними оцінками, лише близько половини з 33 млн. людей, що живуть з ВІЛ, знають про свій ВІЛ-статус. Підвищення рівня розуміння необхідності тестування на ВІЛ могло б значно посилити відповідь СНІДу, зокрема, якщо якнайбільше людей матиме доступ до лікування у світлі нових знахідок.
ЮНЕЙДС і ВООЗ рекомендують, щоб статеві пари приймали рішення на доказовій основі, обираючи тим самим найкращий для них варіант профілактики. ЮНЕЙДС наполягає на тому, що Програма лікування та профілактики і є одним з таких варіантів. Нові директиви ВООЗ, що їх буде випущено в липні цього року, допоможуть країнам втілити це в життя для людей, що обирають цей новий варіант профілактики. Директиви міститимуть конкретні рекомендації щодо підвищення доступу до ВІЛ-тестування та консультування, а також застосування ВААРТ для дискардантних пар.
Жоден з методів повністю не захищає від ВІЛ-інфекції. Програму лікування та профілактики необхідно використовувати у комбінації з іншими варіантами профілактики ВІЛ-інфекції. Серед них – правильне та послідовне використання чоловічих та жіночих презервативів, наявність якомога меньшої кількості статевих партнерів, чоловіче обрізання тощо.
Для підвищення доступу до варіантів лікування та профілактики потрібно впроваджувати інноваційні підходи до скорочення витрат та мобілізації громад для покращання консультування лікування ВІЛ-інфекції.
ЮНЕЙДС та ВООЗ будуть працювати з країнами та партнерами над тим, щоб зробити Програму лікування та профілактики складовою частиною відповіді ВІЛ-інфекції та забезпечити її якнайскорішу доступність для всіх, хто її потребує.
[c]СТАТИСТИКА

На вебсторінці УІДПГЗ опубліковано оновлені статистичні дані щодо набору пацієнтів програм ЗПТ. Станом на 1 травня 2011 року в Україні налічується 6097 пацієнтів, що на на 14 більше, ніж було на 1 січня 2011 р. та на 1011 більше, ніж станом на 1 січня 2010 р.

Адреса посилання: http://www.uiphp.org.ua/ua/resource/zvedeni-danni

Розсилка підготовлена в рамках реалізації проекту «Організаційно-методична, технічна, тренінгова, наукова підтримка впровадження замісної підтримувальної терапії (ЗПТ)», який реалізується КМБО «Українським інститутом досліджень політики щодо громадського здоров’я» завдяки підтримці МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні.

Переглядів: 565 | Додав: Модератор | Теги: АРВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]