Субота, 20.04.2024, 07:39
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2012 » Травень » 23 » МИ ЗАВЖДИ ПАМ’ЯТАТИМЕМО ВАС!
18:22
МИ ЗАВЖДИ ПАМ’ЯТАТИМЕМО ВАС!

12 років тому, у травні місяці, чернівчани почали віддавати дань пам’яті тим, хто помер від СНІДу.Тим, кого уже не має поряд з нами. З 2002 року в Чернівцях щороку проводиться Акція, присвячена цьому дню. Організаторами Акції є регіональне представництво ЛЖВ та НУО «Нова сім’я» разом з обласним центром з профілактики та боротьби із СНІДом.

20 травня, в рамках її проведення Чернівецький міський благодійний фонд на території Парку культури та відпочинку ім.Т. Шевченка поширив серед населення, віком до 50 років, понад 400 примірників тематичної літератури з інформацією про шляхи передачі та методи профілактики інфікування ВІЛ.

З ініціативи організації було проведено опитування молодого населення міста. Його мета – виявити рівень поінформованості активної молоді про проблему ВІЛ\СНІД, шляхи передачі, методи профілактики та адреси лікувальних закладів, де є доступним аналіз на вияв ВІЛ-інфекції.

Також ми мали за мету визначення ставлення молодих краян до використання презервативу із партнером (як жінками, так і чоловіками) - як єдиного безпечного методу захисту від інфікування. Окремим завданням працівників, при проведенні опитування, було інформування представників репродуктивної групи про діяльність та послуги проекту з метою доступу до послуг з профілактики ВІЛ та ІПСШ. В рамках акції було опитано 78 осіб віком від 21 до 37 років. З них 48% - жінки.

За результатами опитування:
- тільки 34% респондентів володіють інформацією про шляхи передачі, зокрема, про вертикальний шлях інфікування.
- лише 28% позитивно ставляться до використання презервативу із непостійним партнером. З них, 76% - це чоловіки. Жінки упереджено ставляться до презервативу взагалі. Окрім того, вони мало поінформовані про техніку профілактики аварії презервативу та вважають, що презерватив повинні носити при собі чоловіки.
- лише 11% знають про діяльність пунктів довіри при лікувальних установах міста.
- 1,2% жінок чули про фемідоми, але не користувались ними. Іншим цікаво дізнатись про них більше, але не знають де саме шукати цю інформацію.
- 2% опитаних знають про діяльність програм з обміну шприців та замісної терапії. Основне джерело – ЗМІ. Не всі опитані розуміють завдання програми, але вважають, що для профілактики ВІЛ-інфікування варто працювати саме з категоріями СІН, ЖКС тощо.
- тільки 8% з опитаних вважають, що мають піклуватись про свою безпеку з метою профілактики інфікування ВІЛ, інші вважають себе поза групою ризику.
Всі учасники опитування, як заохочення до подальшого пошуку інформації, отримали по три презерватива (отримано організацією за благодійні кошти).

Як бачимо, рівень обізнаності чернівчан щодо передачі ВІЛ та методів захисту від нього досить низький. Ми сподіваємось, що проведення акції, присвяченій пам’яті тих, хто помер від СНІДу, спонукатиме кожного замислитись про небезпеку, яка криється в цій простій абревіатурі та ще раз поглянути на своє життя з точки зору захищеності від ВІЛ.
Переглядів: 525 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 лафа  
0
була на вашій акції - сподобалось частіше б!

1 юля  
0
була на вашій акції - дуже цікаво. навіть не знала, що є швидкі тести на ВІЛ. Слава Богу,я здорова! Дякую за таку можливість!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]