П`ятниця, 26.04.2024, 17:27
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2012 » Лютий » 1 » МАРШРУТ БЕЗПЕКИ …ПРАЦЮЄ!
13:51
МАРШРУТ БЕЗПЕКИ …ПРАЦЮЄ!
МАРШРУТ БЕЗПЕКИ …ПРАЦЮЄ!


З 26 січня по 27 лютого, команда фасилітаторів, а по простому - тренерів нашого фонду, залучають до «Маршруту безпеки» активну молодь міста.

Почнемо з початку...
«Маршрут Безпеки» - це сучасний комунікативний інструмент з питань репродуктивного здоров’я, який безпосередньо націлений на профілактику ВІЛ\СНІДу та ІПСШ. Він поєднує ряд комунікативних та тренінгових напрацювань з інтерактивними іграми в рамках мобільного заходу. Це мандрівка найважливішими питаннями репродуктивного здоров’я та сексуальності. Основний набір складається з п’яти станцій, на кожній з яких висвітлюється актуальна тема з життя молоді. Теми, які висвітлюються в «Маршруті Безпеки», допомагають пов’язати власні життєві ситуації та досвід учасників з особистим ризиком інфікування ВІЛ та ІПСШ. Метою «Маршруту Безпеки» є мінімізація ризиків інфікування ВІЛ та ІПСШ серед учасників та їх мотивацію до менш ризикованої поведінки і безпечніших сексуальних практик. Зміни в поведінці учасників залежать від того, наскільки успішно фасилітатори засвоїли та використали інтерактивний метод.

від автора…
Розроблений інтерактивний профілактичний освітній інструмент німецькою Федеральною агенцією просвіти в галузі охорони здоров’я (BZGA) у співпраці з німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).
Маршрут безпеки має історію більше ніж у 20 країнах світу як компонент національних програм первинної профілактики ВІЛ/СНІДу. На території України програма була адаптована протягом 2010-2011 років і отримала назву «Маршрут Безпеки».

початок маршруту…
Розпочатий маршрут з відвідувань Буковинського краю – селища Вашківці, зокрема, Медичного коледжу. Понад 70 першокурсників знайомлячись зі станціями маршруту: «Шляхи передачі ВІЛ», «ВІЛ/СНІД питання та відповіді», «Поруч з тобою», «Захист від ВІЛ, ІПСШ та засоби контрацепції», та «Твоє життя – твій вибір», дискутували на тему існуючих в спільноті молоді міфів та фактів про методи захисту від інфікування ВІЛ та ІПСШ тим самим вибудовували алгоритм поведінки безпечної для свого життя. Як виявилось в результаті діалогу, маршрут станцій є не лише цікавим та сучасним, але й «безпечним» для знайомства, спілкування та співпраці.

але це ще не все…
13, 20 та 27 лютого ми раді співпрацювати з педагогами коледжу міста Чернівці.
При собі варто мати гарний настрій, багаж запитань та бажання вибудувати власний маршрут безпеки.

далі буде…
Традиційно, «Нова сім’я» з переповненим досвідом практичної роботи в програмах профілактики не лише ВІЛ, але й наркозалежності, виявив бажання та, відкриємо таємницю, вже розпочав працювати зі створення нових станцій маршруту, шостої - «Наркотики. Міфи та факти» та сьомої, - «Гендерна історія».

тож, до нових зустрічей та безпечного вам маршруту.

Команда методичного центру
ЧМБФ «Нова сім’я»
Переглядів: 767 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 ника  
0
була на маршруті. тренерам дякую. плідна та цікава зустріч...дякую

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]