Четвер, 28.03.2024, 12:49
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2015 » Травень » 26 » Концепція всеукраїнської акції «Кладовище замість ліків»
14:52
Концепція всеукраїнської акції «Кладовище замість ліків»
Дуже скоро в Україні може статися небачена до цього часу катастрофа із перериванням лікування для 20 000 людей, що живуть з ВІЛ в Україні! Починаючи з червня 2015 року, перші 4 000 ВІЛ-позитивних громадян залишаться без життєво необхідного лікування, через затримку поставок медикаментів за кошти Державного бюджету 2014 року, а саме – препаратів Ламівудин, Зидовудин/Ламівудин, Ефавіренз, які є препаратами першого ряду для 20 000 пацієнтів.



Наразі Міністерство охорони здоров’я не в змозі вирішити цю ситуацію, а тому вкрай потрібна політична воля найвищого керівництва держави, а саме – Прем’єр-Міністра України Арсенія Яценюка. Адже саме Постанова Кабінету Міністрів України № 117, підписана ним 22.10.2014 року, надала МОЗу безпрецедентне право на укладання договорів з фармацевтичними компаніями на поставку антиретровірусних препаратів з передбаченим строком поставки у 180 днів після 100% передплати! Саме цей крок Кабінету Міністрів України спричинив саботаж з боку фірм-посередників та фактичне блокування поставок необхідних медикаментів. Адже отримавши наприкінці 2014-го року кошти в розмірі 100% від Держави, такі компанії-посередники, як ТОВ “Вектор Фарма”, попросту “умили руки” від цієї ситуації і можуть дикутвати нові умови МОЗу задля отримання надприбутків, які коштують життів ВІЛ-позитивних людей. Наразі ТОВ “Вектор Фарма” подала позов на МОЗ України, вимагаючи збільшити суму за їхнім контрактом, а відтак – блокуючи поставку препаратів для 20 000 ЛЖВ. У той же час, компанія-виробник цих ліків Ранбаксі Лабораторіз Лімітед готова поставити препарати в найкоротші терміни, як тільки ТОВ “Вектор Фарма” перерахує отримані в кінці 2014-го року кошти на їхні рахунки.
Лише шляхом втручання Кабінету Міністрів у ситуацію, є можливість примусити ТОВ «Вектор Фарма» виконати договір та поставити препарат якомога скоріше.

Мета: якомога гучніше закликати Прем’єр-Міністра України звернути увагу на проблему ВІЛ-позитивних пацієнтів та терміново вирішити ситуацію із поставкою препаратів Ламівудин, Зидовудин/Ламівудин, Ефавіренз на територію України до 10 червня 2015 року, щоб запобігти перериванню лікування ВІЛ-позитивних пацієнтів.

Методи досягнення:
1). Перемовини з представниками Кабміну з метою донесення до Прем’єр-міністра інформації про кризову ситуацію та отримання від Кабміну рішення про організацію термінових поставок.
2). Всеукраїнська акція «Кладовище замість ліків» у Києві та у найбільших містах України, адже переривання лікування неминуче відбудуться у кожному регіоні.

Візуал:
У центрі міст ВІЛ-позитивні люди на знак солідарсності зі всіма пацієнтами, яким загрожує переривання лікування внаслідок недбалості чиновників, та життя яких залежить від поставок препаратів Ламівудин, Зидовудин/Ламівудин, Ефавіренз, відкривають символічні “кладовища” для того, щоб показати: якщо влада не може забезпечити хворих людей пігулками, то нехай хоч забезпечить землею для цвинтаря, тому що тисячі ВІЛ-позитивних людей можуть померти вже до кінця 2015 року.
Парки у центрі міста (у Києві “Маріїнський парк” навпроти Кабінету Міністрів) будуть огороджені стрічкою (червоно-біла сигнальна огороджувальна стрічка), як визначена ВІЛ-позитивними людьми територія для організації “символічного кладовища”. Всередині парку можна робити розмітку місць для майбутніх могил. На вході до «кладовища» має бути встановлено банер: «Заброньовано під кладовище для ВІЛ-позитивних людей».

Спікерами мають бути ВІЛ-позитивні люди, які можуть бути приречені на смерть внаслідок відсутності лікування, їхні родичі та друзі, люди, які солідарні з ВІЛ-позитивними людьми, життя яких знаходиться під величезною загрозою. Прес-брифінг відбувається на символічному «кладовищі». Після прес-брифінгу у Києві буде передано звернення до Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка від пацієнтських та громадських організацій, із проханням терміново вирішити проблему із забезпеченням лікування.

Прес-пакет: інфографіка про терміни поставки, таблиця про прогноз переривання по кожному регіону, прес-реліз. Прес-пакетом регіональні представництва будуть забезпечені.
Організтори-партнери: Всеукраїнська мережа ЛЖВ, БФ “Пацієнти України”, ГО “Центр протидії корупції»
Категорія: Новини | Переглядів: 591 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]