Неділя, 05.05.2024, 13:17
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2012 » Листопад » 29 » Глобальний фонд для боротьби з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом та малярією ухвалив три рішення, які визначатимуть його майбутнє у найближчі роки
12:44
Глобальний фонд для боротьби з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом та малярією ухвалив три рішення, які визначатимуть його майбутнє у найближчі роки


15 листопада Правління Глобального фонду (ГФ) ухвалило наступні рішення, визначальні для майбутнього програм:

1. Новим Виконавчим директором ГФ призначено Марка Дайбла, колишнього Координатора Надзвичайної Ініціативи Президента США по наданню допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR). Він змінить на цій посаді Габріеля Харамільо, якого було призначено генеральним менеджером на перехiдний перiод.
Треба зазначити, що Доктор Дайбл вже відвідував Україну в 2008 році. Його візит тоді став віхою в підтримці впровадження замісної підтримувальної терапії в Україні.

2. Схвалено нову модель фінансування ГФ. Фонд відмовився від оголошення раундів для подачі заявок.Нова модель финансування базується на чітких епідемічних критеріях. В засіданні Правління ГФ взяли участь Голова Координаційної ради Мережі людей, які живуть із ВІЛ Володимир Жовтяк та Виконавчий директор Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні Андрій Клепіков у складі делегацій спільнот та неурядових організацій із країн, що розвиваються. Наші делегації разом з іншими змогли заблокувати первинний проект рішення, який підтримувався всіма донорами, та спромоглися «проштовхнути» рішення, найбільш прийнятне для регіону Східної Європи та Центральної Азії. Зокрема, в останній момент включено критерій «рівень зростання нових випадків інфікування у країнах з низьким рівнем поширеності ВІЛ», що має безпосередній вплив на майбутній доступ до ресурсів ГФ для України та інших країн регіону. Ще одна зміна, внесена до останньої редакції рішення - фінансування через новий механізм стане доступним з початку 2014 року (замість кінця 2014 року), разом з тим пілотування моделі почнеться вже в 2013 р. В моделі виділено окрему категорію «найбільш уразливі групи».

3. На закритій сесії правління Глобального фонду прийнято рішення про звільнення Генерального Інспектора ГФ Джона Парсонса.

Під час засідання Правління Головою Координаційної ради Мережі ЛЖВ Володимиром Жовтяком та Виконавчим директором Альянсу-Україна Андрієм Клепіковим було проведено низку зустрічей з делегаціями Правління та керівництвом секретаріату ГФ стосовно позиції Мережі ЛЖВ щодо ризиків, пов’язаних з реалізацією другої фази гранту 9 раунду в Україні.
Дана позиція звертає увагу Правління та секрітаріату Фонду на:
- непрозорий процес вибору основного реципієнта гранту;
- відсутність чіткої стратегії протидії епідемії туберкульозу, що не передбачає єдині підходи для проекту 9 раунду та національної програми;
- розвиток паралельної системи закупівель замість інтеграції коштів гранту в державну систему. Успішним результатом консультацій є те, що позиція Мережі ЛЖВ одностайно підтримується представниками трьох делегацій, які представляють інтереси громадянського суспільства країн, що розвиваються, розвинутих країн та спільнот людей ВІЛ, ТБ, малярією в Правлінні Глобального Фонду. Під час зустрічі з паном Марком Едінгтоном (програмний директор ГФ), Володимир Жовтяк та Андрій Клепіков зазначили, що ризики, пов’язані з закупівельною спроможністю нового основного реципієнту гранту, відсутність процедур грантування, є, фактично, експериментом над пацієнтами в 2013 році, адже в заявку вже закладено піврічне переривання у забезпеченні хворих на ТБ ліками. Підняті питання стали остаточно вплинули на рішення Глобального Фонду провести в Україні експрес оцінку основного реципієнта, визначеного 2 листопада цього року на засіданні Національної Ради з протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, а саме Українського центру по контролю за соціально-небезпечними хворобами МОЗ України. Експрес-оцінка з боку ГФ розпочнеться 26 листопада 2012 р.

Також, 14 листопада відбулась неформальна зустріч з Послом Генерального секретаря ООН з ВІЛ/СНІД у Східній Европі та Центральній Азії Мішелем Казачкіним. Володимир Жовтяк та Андрій Клепіков обговорили питання взаємодії громадянського суспільства у регіоні з офісом Посла.


За матеріалами http://www.aidsalliance.org.ua/cgi-bin/index.cgi?url=/ru/15.11.2012/index.htm
Переглядів: 653 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]