Неділя, 05.05.2024, 13:49
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2012 » Жовтень » 24 » Досвід України щодо профілактики ВІЛ-інфекції серед споживачів ін’єкційних наркотиків рекомендують впроваджувати в інших країнах
10:53
Досвід України щодо профілактики ВІЛ-інфекції серед споживачів ін’єкційних наркотиків рекомендують впроваджувати в інших країнах


[j]Досвід України визнано як приклад результативної профілактичної роботи серед груп ризику. Зокрема, значних успіхів досягнуто в напрямку зменшення поширеності ВІЛ серед споживачів ін’єкційних наркотиків. Україна, як одна зі 151 країни-реципієнта коштів Глобального фонду, отримуючи менше 1% грантового бюджету, за підсумками впровадження профілактичних програм увійшла до четвірки держав, на прикладі яких Глобальний фонд сьогодні ілюструє здобутки в інвестуванні в боротьбу з ВІЛ/СНІДом. Про це йдеться у Звіті про результати роботи Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за 2012 рік – «Стратегічні інвестиції для досягнення впливу».

Згідно зі звітом, у період між 2005 та 2011 роками профілактичними програмами було охоплено понад 160 тис споживачів ін’єкційних наркотиків. Таким чином, поширеність ВІЛ у цій групі значно зменшилася. Крім того, у Стислому підсумковому викладі звіту за 2012 рік ідеться про перші результати нової стратегії Глобального фонду на 2012-2016 роки, що спрямована на забезпечення максимальної ефективності шляхом вдосконалення стратегічного інвестування з метою досягнення впливу. Розділ “Інвестиції для досягнення впливу ” ілюструються на прикладі декількох підтриманих Україною програм. Завдяки гранту Глобального фонду Україна зусиллями одного із реципієнтів – «Міжнародного альянсу з ВІЛ/СНІД» - розробила та впровадила використання спеціальної програми для моніторингу надання послуг з профілактики ВІЛ для уразливих груп, що передбачає звітування у реальному часі. Це програмне забезпечення використовується більш ніж 150 неурядовими організаціями в Україні, Білорусі, Казахстані, Киргизстані, Малайзії і Таджикистані”. Отже, найкращі практики, розроблені українськими фахівцями за підтримки Глобального фонду, починають широко застосовуватися поза межами України, зокрема у країнах Східної Європи та Центральної Азії.

Нагадаємо, функцію координації та контролю за виконанням грантових угод між Глобальним фондом та Україною виконує Національна рада з питань туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, Секретаріатом якої є Держслужба України соцзахворювань. У період між 2005 та 2010 роками Глобальний фонд забезпечував 35% загального фінансування протидії ВІЛ/СНІДу в Україні та 72% фінансування, наданого Україні з міжнародних джерел. Станом на кінець 2011 року Глобальний фонд профінансував програми на суму 213 млн. дол. США, спрямованих на побудову стійкої системи надання комплексних послуг з профілактики груп населення, найбільш уразливих до інфікування ВІЛ, та програми лікування, догляду та підтримки людей, які живуть з ВІЛ в Україні.

Джерело: http://www.aidsalliance.org.ua
Переглядів: 443 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]