Четвер, 28.03.2024, 15:21
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2011 » Листопад » 28 » Чернівці відзначать всесвітній День болротьби зі СНІДом
14:21
Чернівці відзначать всесвітній День болротьби зі СНІДом


У травні 1988 року Всесвітня організація охорони здоров’я прийняла резолюцію, в якій 1 грудня було офіційно оголошено Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — привернути увагу суспільства до проблеми, що стосується кожного.
У 2003 році Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ, виступила з ініціативою змінити назву Дня 1 грудня з «Дня боротьби зі СНІДом» на «День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми», з метою підвищення рівня толерантного ставлення суспільства до людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом.
Чернівці не залишаються осторонь проблеми ВІЛ і в цьому році також готують свою програму святкування до Дня боротьби зі СНІДом
Зокрема, Чернівецьке регіональне відділення ЛЖВ запрошує всіх бажаючих взяти участь у прес-конференціях, що відбудуться: 30 листопада (за адресою: вул. Полєтаєва, 11);1 грудня (ТРЦ «Боянівка»). Основні теми, що будуть висвітлюватися представниками НУО та медичних закладів на зустрічі – державне фінансування АРВ-терапії, проблеми ВІЛ+ людей Чернівецького регіону та інші.
Разом з НУО «Нова сім’я» та ЦСССДМ міста 1 грудня на Центральній площі пройде інформаційна кампанія із символічною назвою «Не відфутболюй».
О 17:00 Акція буде продовжена в Академічному театрі Медичного університету, де за участі студентів та медичних працівників Обласного центру з профілактики та боротьби із СНІД буде проведено консультування та експрес-тестування за допомогою швидких тестів.
А в 19:00 у торговому центрі «DEPOt» будуть розповсюджені інформаційні матеріали з попередження інфекції ВІЛ/ СНІД, толерантного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ.

Тож не будь байдужим – підтримай проведення Дня порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми і не відфутболюй проблему, яка стосується кожного!
Категорія: Новини | Переглядів: 598 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]