Середа, 17.04.2024, 00:13
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2015 » Травень » 19 » БФ «Нова сім’я». Звіт за 2014 рік
15:39
БФ «Нова сім’я». Звіт за 2014 рік


Благодійний фонд «Нова сім’я» (далі Фонд) – неурядова організація, створена ініціативною групою міста Чернівці. Стратегічний план визначає основні напрямки розвитку Фонду на 2015-2019 роки у сфері профілактики негативних явищ та їх наслідків серед дітей, молоді та їх найближчого оточення, ре соціалізації осіб з досвідом вживання ПАР, покращення якості та збереження життя людей які опинились в складних життєвих обставинах, живуть з ВІЛ, тощо.
Задля досягнення цього в організації проведено стратегічне планування з метою забезпечення і розвитку фінансової стабільності та організаційної спроможності, розробку та впровадження інноваційних проектів, спрямованих на покращення стану здоров’я суспільства.
Місія та завдання організації:
Місія – здійснення благодійної діяльності в інтересах суспільства, окремих категорій осіб, сприяння захисту дітей та молоді краю від наркотичної залежності, продовження та покращення життя людей залежних від наркотиків та людей, хворих на ВІЛ/СНІД, туберкульоз, сприяння соціальному захисту малозабезпечених верств населення.
Завдання:
• об'єднання зусиль зацікавлених організацій, установ та громадян в проведенні інформаційно-освітньої роботи з людьми, задля збереження здоровья;
• сприяння у розробці та виконанні державних програм з питань підвищення рівня здоров'я населення, особливо дітей, проведення тренінгів, акцій, лекцій, диспутів, круглих столів, спрямованих на профілактику ВІЛ/СНІД, наркоманії, туберкульозу та інших негативних явищ, які існують в нашому суспільстві;
•розповсюдження інформації про здоровий спосіб життя, збереження репродуктивного зоровья і планування сім’ї;
• сприяння соціальній реабілітації наркозалежних та хворих на ВІЛ/СНІД, туберкульоз, малозабезпечених, інших осіб, які потребують піклування, а також надання допомоги особам, які через свої фізичні або інші вади обмежені в реалізації своїх прав та законних інтересів;
•сприяння захисту прав та інтересів неповнолітніх громадян, які залишились без батьківського піклування;
• надання благодійної допомоги потребуючим громадянам, які постраждали внаслідок воєн, стихійних лих, епідемій та катастроф незалежно від національної приналежності, статі, освіти, мови, релігійних переконань;
• сприяння розвитку культури, доступу всіх верств населення, особливо малозабезпечених, до культурних цінностей та художньої творчості, сприяння розвитку масової фізичної культури, спорту та туризму;
• надання благодійної допомоги багатодітним та малозабезпеченим сім'ям, тощо.

Послуги, які надає організація
 Інформаційно-освітня, інформаційно-методична, консультативна та видавнича діяльність.
 Надання психосоціальних, соціально-педагогічних, спортивно-оздоровчих, інформаційно-просвітніх, медико-соціальних та правових послуг.
 Розробка, адаптація та впровадження профілактичних програм в краю для збереження репродуктивного здоров’я, попередження .

Основні досягнення (коротко про основні успішні проекти, цифри, конкретні факти)
 Членство в Чернівецькій обласній координаційній раді з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу.
 Автори 6-и просвітницько-профілактичних програм для дітей та учнівської молоді.
 Досвід впровадження, реалізації та розвитку проектів Зменшення Шкоди.
 Досвід впровадження, реалізації та розвитку проектів психо-соціального супроводу та корекції девіантної поведінки молоді з досвідом вживання психоактивних речовин.
 Охоплено послугами профілактичних проектів до 60% СІН та ЖКС в м. Чернівці.
 Координація діяльності Партнерської мережі установ та організацій з профілактики наркозалежності серед дітей та молоді в місті.
 Ініціатива та підтримка розвитку групи самодопомоги, в подальшому, організації – представництва Всеукраїнської мережі ЛЖВС в області.
 Ініціатива та підтримка розвитку групи самодопомоги, в подальшому, організації – представництва інтересів ЛГБТ спільноти в області – «Люди Буковини».
 Автор стандартів надання соціально-психологічної допомоги молоді з досвідом вживання психоактивних речовин в умовах роботи Денного реабілітаційного центру для молоді.
 Автор стандартів програми корекції девіантної поведінки серед молоді з досвідом вживання психоактивних речовин.

Організаційна структура: колективний керівний орган, засновники, команда
Управління організацією: Правління фонду забезпечує здійснення рішень Загальних зборів членів фонду, призначає виконавчу дирекцію організації.
Президент фонду здійснює керівництво Правління фонду та забезпечує здійснення поточної діяльності організації.
Наглядова рада фонду здійснює контролюючі та розпорядчі функції.
Координатори проекту призначається Президентом фонду, який, відповідно до посадових обов’язків, здійснює безпосереднє керівництво персоналом проектів відповідно до змісту роботи відділень.
Відділення організації: Методичний центр здоров’я та розвитку молоді; Департамент Зменшення шкоди; Центр соціально-психологічної допомоги; Денний реабілітаційний центр для молоді.

Основні проекти виконані за звітний період.
Програма/проект 1:“Профілактика інфікування ВІЛ та ІПСШ серед уразливих груп міста Чернівці»2012 – 2014рр.
Мета проекту - зниження темпів поширення ВІЛ-інфекції та зменшення ризику інфікування ІПСШ, вірусних гепатитів серед представників наркоспоживачів, жінок-комерційного секс бізнесу, дітей вулиці. Послуги: обмін інєкційного інструментарію, поширення засобів індивідуального захисту, інформаційних матеріалів, конслуьтації лікарів (гінеколог, фтизіатр, інфекціоніст, хірург), діагностика ВІЛ, ТБ, ІПСШ, ВГ, консультація юриста, тощо. Методи роботи: мобільні пункти в місцях дислокації групп ризику; стаціонарний пункт; міні-тренінги; інтерактивні форми роботи; Центр денного перебування для дітей вулиці; групи взаємодопомоги; онлайн-консультуваня.
Донор(и): МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні»
Обсяг фінансування: 2 686 776 грн.
Ім‘я та адреса контактної особи: Ісаков В.Н.
вул. Димитрова,5, корпус10-а,єт.9, 03680 м. Київ
Номер телефону і факсу (включаючи код міста):
(+380 044) 490-54-8;(+380 44) 490-5489
Адреса електронної пошти: Isakov@aidsalliance.org.ua

Програма/проект 2: "Медичний, соціальний та психологічний супровід клієнтів ЗПТ на базі центрів інтегрованої допомоги" ( 2013 -2014 рр).
Мета проекту: Зменшення ризику інфікування ВІЛ та ІПСШ, відмова від вживання нелегальних наркотиків серед 70 СІН, а також формування здорового способу життя, включаючи прихильність до лікування АРВ-препаратами, покращення їх соціального стану. Впровадження замісної підтримуючої терапії метадоном та бупренорфіном із застосуванням інтегрованої моделі надання комплексних послуг на базі Чернівецького обласного наркологічного диспансеру, яка базується на організації доступу до максимальної кількості медичних та психосоціальних послуг на території закладу. Послуги: робота Центру інтегрованої допомоги – з залученням медичних фахівців (інфекціоніста, хірурга, фтизіатра, психолога), де 70 пацієнтів отримують препарати ЗПТ.
Обсяг фінансування:310 298,66 грн.
Ім‘я та адреса контактної особи: Коломієць В.П.
вул. Димитрова,5, корпус10-а,єт.9 03680 м. Київ
Номер телефону і факсу (включаючи код міста): (+380 044) 490-54-8;
(+380 44) 490-5489
Адреса електронної пошти: kolomiets@aidsalliance.org.ua

Програма/проект 3: "Методичний центр здоров’я та розвитку молоді" (2005 -2014рр).
Мета проекту: Розвиток, впровадження на території області інноваційних, ефективних, сучасних методів роботи із молоддю та програм підтримки молодих спеціалістів з пропаганди здорового способу життя та розвитку молоді. Послуги: написання, адаптація, впровадження програм та компаній з формування/пропаганди серед дітей та молоді й їх оточення безпечної моделі поведінки для збереження здоров’я; організація та проведення фокусних досліджень на визначення потреб цільових груп в області; робота бібліотеки для дітей, молоді, батьків та молодих спеціалістів; група супервізії та підтримки молоди спеціалістів; Школа відповідального батьківства (на базі міської бібліотеки); масові заходи з просвіти молоді з питань збереження здоров’я; Тематичний відео зал для підлітків (на базі міської бібліотеки); друк, поширення тематичної літератури; впровадження превентивної програми з профілактики ризикованої поведінки та збереження здоров’я для дітей 1-4 класів та їх батьків; організація, проведення масових заходів та компаній в підтримку пропаганди безпечної поведінки та здорового способу життя; підтримка волонтерського руху серед молоді та молодих спеціалістів.
Обсяг фінансування: 90 000грн.
Ім‘я та адреса контактної особи: земля Карінтія (Австрія), фонд Sarah Dürmüller - Hans Neufeld Stiftung м.Цюріх та інші благодійні внески від юридичних осіб
Номер телефону і факсу (включаючи код міста): -
Адреса електронної пошти: -

Програма/проект 4: "Денний реабілітаційний центр для молоді" (2012 -2015рр).
Мета проекту: сприяти ре соціалізації та збереженню здоров’я молоді з досвідом вживання наркотичних речовин та їх найближчого оточення.
Послуги: психологічна підтримка молоді та близького оточення; групова та індивідуальна консультація психологів, психотерапевтів, юриста, консультанта з питань хімічної залежності; направлення/супровід до медичних закладів для консультування та діагностики стану здоров’я; навчання навичкам самообслуговування та самоорганізації; фінансова освіта; участь у програмі збереження та розвитку здоров’я; тематична бібліотека; допомога в пошуку роботи; користування Інтернет мережею; гаряче харчування; педагогічна підготовка дітей клієнтів центру до школи та середніх/вищих навчальних закладів; відео-зал; група підтримки «Алатін», «АН», взаємодопомоги для батьків; Волонтерський рух «Аргумент»; форум-театр «Аргумент».
Обсяг фінансування: 418,385 грн.
Ім‘я та адреса контактної особи: Сесиль Кордон, БФ «Confinis” м. Відень Австрія.
Номер телефону і факсу (включаючи код міста):-
Адреса електронної пошти: -

Програма/проект 5: "До Всесвітнього дня боротьби з гепатитами – не залишайся осторонь!" (липень-червень 2012р).
Мета проекту: шляхом масових заходів, поширити серед населення, зокрема молоді, інформацію про методи попередження інфікування та діагностики Вірусних Гепатитів В,С та сприяти доступу хворих до безоплатної медичної допомоги та супроводу, відповідно до чинного законодавства. . Послуги: масові акції до Всесвітнього дня боротьби з гепатитами із залученням до безоплатної діагностики 200 краян; поширення тематичної продукції акції; проведення тематичного конкурсу із залученням ЗМІ до активного висвітлення подій проектної діяльності та проблематики поширення вірусних гепатитів; консультування лікаря – інфекціоніста; направлення до медичної діагностики в ЛПУ; збір підписів до листа – звернення до Міністерства здоров’я України з проханням забезпечити доступ хворим на гепатит С медичний супровід та безоплатне лікування.
Обсяг фінансування: 17 600 грн.
Ім‘я та адреса контактної особи: - 4053, м. Київ, вул. Артема, 46, Відділ управління проектами Міжнародного фонду “Відродження”
Номер телефону і факсу (включаючи код міста): (+380 044) 490-54-8;
(+380 44) 490-5489.
Програма/проект 6: "Бюро соціального супроводу" (2013р).
Мета проекту: надати соціальну, медико-соціальну, психологічну правову допомогу неповнолітнім із досвідом вживання наркотичних речовин для відновлення їх соціальних зв’язків.
Послуги: психологічна підтримка та близького оточення; консультації юриста, консультанта з питань хімічної залежності, соціального працівника; соціальний супровід до медичних закладів для консультування та діагностики стану здоров’я, соціальних установ, тощо для відновлення втрачених документів, влаштуванні на роботу; участь у програмі збереження та розвитку здоров’я; тематична бібліотека; допомога в пошуку роботи; користування Інтернет мережею; гаряче харчування. Унікальність роботи - організація роботи Партнерської мережі установ та неурядових організацій з профілактики наркоманії та інших залежностей серед молоді та дітей міста.
Донор: Міжнародний благодійний фонд «СНІД Фонд Схід Захід».
Обсяг фінансування: 130,000 грн.
Ім‘я та адреса контактної особи: Анастасія Шебардіна, програмний менеджер
01033 м.Київ. Вул. Саксаганського, 9
Номер телефону і факсу (включаючи код міста): (044) 289 27 34, 287 2026
Адреса електронної пошти: anastasiya.shebardina@afew.org.ua

Категорія: Новини | Переглядів: 679 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]