Неділя, 05.05.2024, 10:59
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2012 » Вересень » 18 » Альянс передав Президентові України вимоги громадян почати боротьбу з гепатитами
13:26
Альянс передав Президентові України вимоги громадян почати боротьбу з гепатитами


МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» передав звернення до Президента України Віктора Януковича із закликом визнати епідемію вірусного гепатиту С в країні та забезпечити фінансування доступу до діагностики та лікування гепатитів за рахунок державного бюджету.
Звернення на ім’я Голови держави з рук активістів прийняв Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, який підтвердив нагальну необхідність затвердження програми державних дій із протидії гепатитам та туберкульозу.
«В ситуації, коли швидкі тести виявили більше 10% позитивних результатів серед протестованих на гепатити В і С громадян України, прийняття державної програми із протидії гепатитам С – першочергова задача. Державна програма із доступу до діагностики та лікування гепатитів В та С розроблена, але, на жаль, зараз чекає на прийняття», - підкреслила Анна Довбах, асоційований директор з питань політики та партнерства Альянсу-Украина, передаючи звернення.
Треба зазначити, що звернення підтримали 6 тисяч громадян, які підписали його під час Всеукраїнської кампанії «Вимагаємо лікування!», присвяченої Всесвітньому дню боротьби з гепатитами.
В зверненні також говориться про необхідність затвердження Національної програми з протидії поширенню вірусних гепатитів, розробки та затвердження протоколу лікування вірусних гепатитів, який відповідатиме міжнародним стандартам, та запровадженню заходів для зниження цін на ліки як мінімум на 50%.

Джерело: www.aidsalliance.org.ua
Переглядів: 546 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]