Середа, 15.05.2024, 14:28
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2014 » Квітень » 29 » Прес-реліз
16:48
Прес-реліз

Презентація між секторальної компанії «Майбутнє варто планувати!» в підтримку національної програми «Здоров’я жінок України» (2011-2016 рр.) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) на території Чернівецької області.

Зустріч відбудеться 30 квітня 2014 року, в приміщені прес-центр по вулиці Шевченка, 28. Реєстрація на 11:00. Організатор – благодійний фонд «Нова сім’я».

Буде презентовано стратегію національної програми «Здоров’я жінок України» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та план заходів між секторальної компанії «Майбутнє варто планувати!» на території нашого краю.

Мета програми «Майбутнє варто планувати!» - сприяти збереженню репродуктивного здоров’я жінок і пар, популяризувати сучасні, ефективні методи контрацепції, шляхом проведення масових заходів, трансляції/виходу в ЗМІ тематичних програм/статей, роботи Вуличного університету та інформаційного марафону з поширення тематичної літератури з охопленням активної молоді міста віком від 18 років, в т.ч. жінок залучених до комерційного секс-бізнесу, споживачів наркотичних речовин, їх партнерів та співмешканців в місті Чернівці.

Координатором роботи компанії «Майбутнє варто планувати!» на території краю є Благодійний фонд «Нова сім’я» - неурядова організація, лідер з профілактики ВІЛ, туберкульозу, вірусних гепатитів та наркоманії на території нашого краю.
За співпраці з медичними, державними установами, та підтримки засобів масової інформації. В рамках компанії заплановано проведення інформаційно-просвітницьких акцій для населення, зокрема, Вуличного університету в міських парках і на центральних площах міста, організація інформаційного марафону для розповсюдження інформаційно-просвітних матеріалів серед молодого населення віком від 18 років. Місце та час заходів буде висвітлено в засобах масової інформації.

Програма «Здоров’я жінок України» - це п’ятирічна програма (2011-2016рр) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Програма впроваджується Інститутом досліджень і тренінгів імені Джона Сноу в партнерстві з Фондом «Здоров’я жінок та планування сім’ї» - українською неурядовою організацію, що працює в сфері планування сім’ї та репродуктивного здоров’я та є членом Міжнародної федерації планування сім’ї.

Мета програми «Здоров’я жінок України» - сприяти збереженню репродуктивного здоров’я жінок та пар України шляхом покращення використання сучасних та ефективних метолів контрацепції як альтернативи не планованій вагітності та абортам. Для досягнення мети Програми працює з українськими неурядовими організаціями, підтримуючи їхні ініціативи, спрямовані на зміну ставлення населення і створення сприятливих політик на національному та місцевому та місцевому рівнях, а також зміцнюючи їх організаційну спроможність.

Загальновідомо, що сучасний стан здоров’я молоді України далекий від загального. У супереч значним зусиллям держави ситуація в цій сфері не покращилася, і «стан здоров’я української молоді на межі тисячоріч оцінюється як незадовільний, що знижує рівень національної безпеки країни, як її оборонний потенціал, так і ресурс розвитку суспільства». Збереження репродуктивного здоров'я молоді є одним з основних завдань сучасного суспільства. Особливо пильна увага викликає молода сім'я, яка є важливою соціально-демографічною групою населення. Формування здорового способу життя має виражатися в закріпленні в молодіжному середовищі комплексу оптимальних навичок, умінь і життєвих стереотипів, що виключають згубні звички. Концепція національної програми зі збереження репродуктивного здоров'я ґрунтується на гуманістичному принципі, що визначає самоцінність кожної особистості. Сексуальна поведінка людини визначається не тільки гормональними чинниками, а й процесами виховання, емоційним та психічним станами, а автономія сексуальної поведінки від репродуктивної значною мірою розширила поведінковий репертуар міжстатевої взаємодії. Недотримання здорового способу життя у молодіжному середовищі негативно впливає на репродуктивне здоров'я. Як наслідок, виникають проблеми демографічного розвитку та кризових проявів у функціонуванні інституту сім'ї.
Кожна шоста дитина в Україні народжується з відхиленнями у здоров'ї.
Якщо мова йде про жінку необхідно пам'ятати, що :
- у жінок-курців удвічі частіше народжуються діти зі зниженою масою тіла, як відомо , є однією з причин дитячої смертності;
- у жінок-курців поширені передчасні пологи, викидні народження мертвої дитини;
- у жінок-курців частіше токсикоз, а під час пологів у них спостерігаються всілякі порушення здоров'я;
- у жінок-курців вагітної частіше народжуються хворі діти;

Для довідок:
р.т.: 50 11 80 та м.т.: 066 012 55 35, Анастасія Шербул,
керівник проекту, спеціаліст БФ «Нова сім’я».
Переглядів: 491 | Додав: Модератор | Теги: Здоров'я жінок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]