Середа, 15.05.2024, 16:36
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2014 » Квітень » 29 » Партнерська мережа в дії
16:45
Партнерська мережа в дії

Партнерська мережа в дії


25 квітня 2014року, в Чернівцях (вул. Шевченка, 28, Прес - центр) Партнерська мережа (ПМ) з питань профілактики наркоманії та інших залежностей серед молоді та дітей, провела відкриту робочу зустріч.
Під час робочої зустрічі обговорили актуальні проблеми молоді регіону, результати взаємодії представників мережі в забезпеченні доступу молоді із досвідом вживання наркотичних речовин до психологічної, медико-соціальної та правової допомоги , їх соціалізації та план діяльності Партнерської мережі на 2014 -2015рр.
Активну участь у обговоренні проблеми наркоманії та інфекційних захворювань, пов’язаних із споживанням наркотиків та неповнолітніх, їх наслідків прийняли лікарі медичних закладів міста та області, члени ПМ.

Своїм бачення проблеми та про методи превентивної робота серед неповнолітніх, які стоять на обліку в КМСД, співпрацю між членами ПС, плани впровадження корегучих програм, поділився начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернівецькій області Басараб М. М. Він зауважив: "наші зусилля повинні бути направлені на те, щоб дитина не була втягнута в наркоманію, щоб вона їх не вживала і не було тих шкідливих наслідків, які до цього ведуть".

Жваву дискусію викликало також обговорення питання причин наркоманії, спікером якого виступила президент БФ “Нова сімя” Бережна Тетяна Миколаївна, вона відмітила, що широке поширення наркоманії є наслідком соціальних умов, а саме: безробіття, невпевненість у завтрашньому дню, щоденні стреси. Окрім зазначеного, спеціалісти в цій області відмічають зміну соціального статусу молодих людей, які починають вживати наркотичні препарати. Якщо ще років 10 назад це були діти з неблагополучних сімей, де ведучими були такі асоціальні фактори, як пияцтво чи кримінальність батьків, жорстокі внутрішньо- сімейні відношення, то на сьогоднішній день число наркозалежних поповнюється юнаками з благополучних родин з високим статком.
Дуже важливим на думку Т.Бережної, також є питання роботи з батьками, діти яких попадають в тенета будь-якої залежності, про що батьки, нажаль, дуже часто дізнаються занадто пізно. Тетяна Бережна, президент БФ "Нова сім'я": "Ніхто не народжується наркозалежним, ними стають і цей процес достатньо довгий. Ми бачимо в цих людях членів суспільства, які зробили помилку. Ми допомагаємо їм змінити своє життя".
Про програму “ Здоров’я через Освіту»- алгоритм втілення просвітньої роботи серед молоді ПТЗ та їх найближчого оточення -, яка є спільним творчим задумом освіти, кримінальної міліції та громадської організації (БФ «Нова сім’я»), докладно розповіла завідуюча науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Романовська Д. Д.
Про інноваційний метод роботи з підлітками — Сімейні конференції та плани його впровадження в Чернівцях доповіла Директор Чернівецького міського ЦСССДМ Чобан Л.В.
Віце - президентом БФ «Нова сім’я» Шкретою- Шварцман А. О. була презентована програма центру соціально - психологічної допомоги «ДІАЛОГ», метою якої є інтеграція в суспільство неповнолітніх із досвідом вживання психоактивних речовин та їх аналогів, шляхом соціального супроводу та психокорекційної роботи з наданням комплексу соціально-реабілітаційних та інших послуг, а також профілактичної роботи серед учнівської молоді міста.
“Безумовно, наркоманія — є злободенною проблемою сучасного суспільства, вона давно вийшла замежі проблеми однієї сімї, і сьогодні експерти стверджують, що вона стосується майже кожного.
Жодне відомство поодинці не впорається з цією проблемою. Тому дуже важливим кроком є те, що ми оголосили підтримку молодим людям та неповнолітнім, які мають досвід вживання наркотичних речовин в забезпеченні їм доступу до комплексної медико-соціальної, психологічної, правової допомоги задля допомоги їм інтегруватися в суспільство”.
Члени партнерської мережі також отримали інформацію про інноваційні методи роботи з підлітками – це втілення в життя унікальних програм з просвіти («Кадр за кадром до здорового майбутнього», «Рівний-рівному», «Нова сім’я», «Здоров’я через освіту», «Школа відповідального батьківства»), короткострокове консультування з орієнтацією на отримання результату.
На робочій зустрічі було затверджено план діяльності Партнерської мережі на 2014-2015 рр.,
ПМ, до складу якої входять державні, медичні установи та неурядові громадські організації, створена Чернівецьким благодійним фондом «Нова сім’я» та діє за підтримки Міжнародного благодійного фонду «СНІД Фонду Схід-Захід» (AFEW).


Переглядів: 687 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]