Вівторок, 14.05.2024, 14:06
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2014 » Лютий » 19 » ІНФОРМАТИВНА ДОВІДКА про роботу Чернівецького благодійного фонду «Нова сім’я» з профілактики ВІЛ-інфекції та туберкульозу
11:02
ІНФОРМАТИВНА ДОВІДКА про роботу Чернівецького благодійного фонду «Нова сім’я» з профілактики ВІЛ-інфекції та туберкульозу
ІНФОРМАТИВНА ДОВІДКА
про роботу Чернівецького благодійного фонду «Нова сім’я»
з профілактики ВІЛ-інфекції та туберкульозу серед молоді міста у 2013 р.

У 2013 році Чернівецький благодійний фонд «Нова сім’я» здійснив ряд профілактичних заходів серед представників груп ризику: споживачів ін’єкційних наркотиків, жінок секс-бізнесу, дітей вулиці та учнівської молоді - школярів ЗНЗ області та студентства міста щодо виконання Законодавчих та програмних актів України спрямованих на запобігання поширенню ВІЛ/інфекції СНІД та туберкульозу:

Вторинна профілактика за програмою зменшення шкоди:

- з січня по грудень 2013р. колективом фонду здійснювався проект «Профілактика інфікування ВІЛ та ІПСШ серед уразливих груп (СІН,ЖКС, діти вулиці) міста».
За 2013 рік отримали профілактичні послуги з ВІЛ 3533 особи серед них: 2561 СІН, у т.ч. 1043 жінки, 534 ЖКС та 458 дітей вулиці.
Всього надано консультацій 19 401, в т.ч. кількість випадків надання медичної допомоги та консультацій – фахівців складає 5617 ;
кількість проведених консультувань з профілактики ВІЛ/СНІДу складає 2350, в т.ч. з використанням швидкого тесту на ВІЛ - 1276, виявлено позитивний результат у 4 осіб;
кількість проведених консультацій з приводу захворювань на ЗПСШ - 1219 ;
кількість проведених досліджень на сифіліс, за допомогою швидких тестів, -1336, позитивних результатів не виявлено;
кількість проведених досліджень серед ЖСБ на гепатит В, за допомогою швидких тестів, 76, позитивних результатів не виявлено;
кількість проведених досліджень серед ЖСБ на гепатит С, за допомогою швидких тестів, 75 позитивних результатів не виявлено;
Зібрано та здано на утилізацію 59 280 шт. брудного медіінструментарію.
За навчально-освітньою програмою для споживачів ін’єкційних наркотиків, окремо для жінок, за моделлю «Втручання на рівні групи» 80 клієнтів проекту отримали необхідну інформацію про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, ЗПСШ, про можливість зміни поведінки на менш ризиковану та здобули навички аутричерів. Гендерно - орієнтовними програмами охоплено 1043 жінок. Розповсюджено серед представників уразливих груп міста за 2012-2013 роки 22 392 примірників інформаційно-освітніх матеріалів
У 2013 р. фондом розпочато 2 пілотних проекти:
- з квітня «Раннє виявлення туберкульозу серед представників уразливих груп» - скринінгом було охоплено 1540 осіб, за групами ризику: 1069 СІН (43,3% від охоплених послугами проекту за 9 місяців 2013 р.), 253 ОСБ(65,9%), 218 ДУ(48,1%).
За результатами скринінгу на здачу мокрот направлено 327 осіб, здали мокроти 181 особа (55%). Виявлено 4 позитивних результатів, всі 4 особи направлені на лікування до обласного проти- туберкульозного закладу.
- зважаючи на зріст випадків інфікування статевим шляхом, з травня здійснювався проект
«Он - лайн аутріч з профілактики ВІЛ/СНІДу серед важкодоступної та закритої групи жінок секс-бізнесу» - надання консультацій, профілактичної інформації, використовуючи всі можливості Інтернету ( сайти, твіттери, чати та інш.) для спілкування з жінками та залучення їх до програми Зменшення шкоди. До кінця 2013 року було залучено до профілактичних заходів з ВІЛ, ІПСШ та гепатиту 121 жінку комерційного сексу, яким було надано 313 консультацій в режимі он-лайна, всі жінки отримали пакет послуг (засоби захисту, інформаційний матеріал, консультацію), 96 пройшли діагностику на ВІЛ, сифіліс та гепатит – позитивних результатів не виявлено. Скористалися послугами медичних фахівців ( гінеколога, дерматовенеролога, психотерапевта, інфекціоніста та юриста) – 142 особи. В Інтернеті для спілкування працює сторінка Lykasevuch Sasha http://vk.com/id210960124, та группа Sexexpert New Family http://vk.com/sexexpertnewfamily , яка має своїх підписувачив. На сайті міста розміщено, в якості реклами СИТа, банер http://www.vsemisto.info/catalog/124/1033.html
В умовах концентрованої епідемії розширення доступу ВІЛ-позитивних СІН до замісної підтримувальної терапії (ЗПТ), визнане потужним інструментом у забезпеченні, прихильності цієї категорії пацієнтів до антиретровірусного лікування тому:
- з січня по березень 2013 р. на базі обласного наркологічного диспансеру працював сайт за Програмою замісної підтримуючою терапії для молоді, що споживала ін’єкційні наркотики, а
з березня 2013 року на базі наркологічного диспансеру створено центр інтегрованої
допомоги – з залученням медичних фахівців (інфекціоніста, хірурга, фтизіатра, психолога), де 70
пацієнтів отримують препарати ЗПТ. Показники якості життя: 81% працевлаштовані, 46 поновили сімейні стосунки, 11% створили сім’ї, 19% отримують соціальну допомогу та відновили документи, у 14% пацієнтів ЗПТ народилися діти, 44% почали приймати участь у соціально активному житті.
Всі проекти здійснюються за підтримки МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні».
У березні 2013 року створено та працює Бюро соціального супроводу «Діалог», діяльність якого орієнтована на підвищення якості і доступності послуг з профілактики, лікування, догляду та підтримки молоді, яка має проблеми з наркотиками, з інтегруванням БСС в загальну систему охорони здоров'я та служб. Послугами проекту охоплено 110 споживачів психоактивних речовин від 14 до 25 років.
Проект здійснюється за підтримки Міжнародного благодійного фонду «СНІД фонд Схід-Захід».

Первинна профілактика:

Організація є учасником Мережі з первинної профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу та співпраці між державними установами та громадськими організаціями у Чернівецькій області.
- З червня 2013 р. продовжена робота з профілактики ВІЛ та туберкульозу серед студентства міста та дітей вулиці за підтримки Міської Ради.
– Інформаційними заходами (тренінги, лекції, відео - заходи, інтерактиви) з профілактики інфікування ВІЛ та ІПСШ було охоплено більш ніж 900 студентів перших курсів вищих учбових та професійно-технічних закладів міста;
- продовжує працювати превентивна програма "Формування навичок здорового способу життя "Нова сім’я " для учнів 1-3 класів та їх батьків. Програмою охоплено 2140 учнів1-3 класів та 340 батьків в 11 ЗНЗ міста. Проект здійснювався за підтримки БФ «Конфініс» (Австрія).
- 28 анімаційних роликів за тематикою ВІЛ, туберкульоз, гепатит, які створено у 2012р. руками шкільної молоді (6-8 класи та діти вулиці), використовуються у школах області. Кращі ролики з усіх номінацій транслюються на сайтах інтернет-каналу Chernivtsy.tv - http://chernivtsy.tv/shkolyari-bukovini-prezentuvali-animatsiyni-roliki-pro-vil.html , http://www.youtube.com/user/Chasgazeta/videos.
За пропозицією Відділу Державної пенітенціарної служби в Чернівецькій області в 2013р. був проведений перегляд анімаційних робіт за тематикою ВІЛ, туберкульоз, гепатит у всіх підрозділах КВІ.
- Задля забезпечення серед населення збільшення рівня обізнаності про шляхи поширення вірусних гепатитів, у червні – липні 2013р. здійснювався проект «Вірусні гепатити…Ти в силах змінити майбутнє!». Під час акції були продіагностовано 60 осіб на вірусний гепатит В, - 30 на вірусний гепатит С, у 23% отримали позитивний результат на гепатит С. На зібрані, при активному сприянні Української благодійної біржі, благодійні кошти (7537 грн. 56 коп.) були закуплені медичні препарати гептрал і урсофальк та передані до обласної дитячої лікарні для продовження лікування 6 дітей, хворих гепатитом С. Робота була підтримана МБФ «Відродження» та «Альянс –Україна».

Благодійний фонд тісно співпрацює з медичними закладами у профілактиці ВІЛ ІПСШ та туберкульозу. Створена партнерська мережа з профілактики наркоманії та іншої залежності серед дітей та молоді міста, в складі більш ніж 30 фахівців у сфері надання – соціальних, медичних, просвітніх та правових послуг.
Організація є активним членом Чернівецької обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу та її між секторальної групи.
Переглядів: 589 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]