Середа, 15.05.2024, 23:22
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2014 » Травень » 20 » День пам’яті людей, які померли від СНІДу
11:34
День пам’яті людей, які померли від СНІДу
Щорічно в третю неділю травня у всьому світі проходить День пам’яті людей, які померли від СНІДу.
Всесвітній день пам’яті проводиться з метою пригадати про тих, хто помер від СНІДу, висловити солідарність з людьми, які живуть з ВІЛ/СНІД, інформувати та мобилизувати суспільство, змусити замислитися про те, що епідемія СНІДу може торкнутися кожного з нас.
Традиційно в цей день проводяться тематичні акції, на вулицях та площах, запалюються свічки. Так і в нашому місті Чернівецьким відділенням Всеукраїнської благодійної організації Людей, які живуть з ВІЛ була організована та проведена акція «Імена», в якій активну участь прийняв і наш фонд.

Одним із знаків пам’яті та солідарності з людьми, які постраждали від епідемії є червона стрічка, яку у 1991 році вигадав художник Франк МУР. В день пам’яті існує традиція шиття КВІЛТІВ – пам’ятних полотен, картин з клаптиків тканини, які присвячені пам’яті близьких людей. Перший квілт в 1987 році пошив американець Клів Джонс, який присвятив своєму найкращому другові. «Нова сім’я» створила свій квілт – квілт пам’яті друзів організації, які ніколи не згаснуть в наших серцях.

Не залишайтеся байдужими! ВІЛ стосується кожного.
Переглядів: 531 | Додав: Модератор | Теги: Нова сім'я, ВІЛ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]