Неділя, 28.04.2024, 22:28
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2014 » Серпень » 18
В Украине упрощена процедура регистрации препаратов от ВИЧ, туберкулеза и вирусных гепатитов.


По данным сайта "NovostiMira.com", Верховной Радой Украины накануне был принят закон №3818 "О внесении изменений в Закон Украины "О лекарственных средствах" относительно усовершенствования порядка обеспечения населения лекарственными средствами, предназначенными для лечения социально опасных и тяжелых заболеваний". Документом, в частности, предусмотрено введение упрощенной регистрации зарубежных ЛП, предназначенных для лечения таких социально опасных заболеваний как туберкулез, ВИЧ и вирусные гепатиты. Кроме того, законопроект распространяется на лекарственные средства от рака и редких (орфанных) заболеваний. Отметим, что закон был принят в редакции профильного комитета Парламента.
http://novostimira.com/novosti_mira_120071.html
Переглядів: 441 | Додав: Модератор | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Згідно з результатами експрес-тестування, проведеного нещодавно в Україні з нагоди Всесвітнього Дня боротьби з вірусними гепатитами, найбільше позитивних результатів зафіксовано у Чернівецькій (15,7%), Тернопільській (15,2%) Дніпропетровській (14,9%), та Херсонській (13,33%) областях. Достатньо високий рівень інфікування спостерігається і у столиці - 12,5%. У Волинській області тестування проводилося вперше, проте 11,5% позитивних результатів стали тривожною несподіванкою. Середній відсоток позитивних результатів серед протестованого загального населення по країні склав 8,8% (у 2013 – 12,9%, у 2012 – 9,6%).
Нагадаємо, що у 2012-2013 рр. сумний рекорд за кількістю позитивних результатів поставили Дніпропетровськ, Донецьк, Макіївка, Чернівці та Суми. Деяке зниження загального показника по країні може пояснюватися і тим, що в цьому році було протестовано у 3 рази більше людей, ніж торік, але тестування взагалі не відбулося в АР Крим та Луганській області.

Переглядів: 414 | Додав: Модератор | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

В Чернівцях пройшла акція до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами «Гепатит С виліковний. Дбаємо про здоров’я по-новому!».


28 липня 2014 року в Чернівцях відбулася акція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами, організатором виступив ЧМБФ "Нова сім'я".
За підтримки Міжнародного Фонду "Відродження" та Міжнародного Благодійного Фонду "Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні" 28 липня в ЦПКіВ ім. Т.Г. Шевченка усі охочі могли пройти безкоштовне та анонімне експрес-тестування на виявлення вірусного гепатиту С, отримували безкоштовну консультацію лікаря-інфекціоніста та ознайомлювались з інформаційною літературою з профілактики гепатитів.
Акція тривала з 12 до 16.00 всі бажаючі змогли пройти безкоштовне та анонімне експрес тестування та дізнатись більше про проблему вірусних гепатитів в Україні, також всі небайдужі підписалися під листом звернення до президента України з проханням на виділення коштів з державного бюдж ... Читати далі »
Переглядів: 443 | Додав: Модератор | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Представляем Вашему вниманию Хронику участия в 20ой международной конференции по СПИДу (AIDS 2014) 20-25 июля 2014 в Мельбурне (Австралия) представительниц Евразийской Женской Сети по СПИДу. Бюллетень подготовлен Светланой Мороз, региональным координатором Сети.
Byleten'
Переглядів: 443 | Додав: Модератор | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Літній табір «Школа сім’ї» відбувся!
1-3 серпня, в мальовничій місцевості с. Репужинці, Чернівецької області, відбувся літній табір «Школа сім’ї» Денного реабілітаційного центру для молоді, за підтримки Фонду «Confinis» (Австрія).

Мета табору: попередження конфліктів, адаптація до суспільних норм та ре соціалізації родин, учасників табору, через створення сприятливих умов для формування, відновлення, закріплення навичок сімейного діалогу, відпочинку та взаємодії.

Відповідно до програми табору, кожен з 40 учасників, отримав можливість під промінням ранкового сонця здобути навички використання лікувальної фіззарядки, в колі рідних та близьких створити герб власної родини, прийняти участь у будівництві на березі річки фортеці, познайомитись з портерами внутрішніх дітей, їх страхів та очікувань, поспілкуватись на вечірніх сімейних посиденьках біля ватри під гітару, скоштувати Буковинського шашлику. Все сприяло сімейному відпочинку та затишку ... Читати далі »
Переглядів: 460 | Додав: Модератор | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)