Четвер, 28.03.2024, 16:50
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2011 » Вересень » 8 » «Нова сім’я» представила Україну на Міжнародному Форумі в Альпах«Нова сім’я» представила Україну на Міжнародному Форумі в Альпах«Нова сім’я»
14:20
«Нова сім’я» представила Україну на Міжнародному Форумі в Альпах«Нова сім’я» представила Україну на Міжнародному Форумі в Альпах«Нова сім’я»

Австрія, Альпи, маленьке містечко Альпбах, кінець серпня. Важко повірити, що тут, в «туристичному раю» для любителів гір відбувається подія якщо не світової, то вже точно – європейської величини, – Європейський Форум, що об’єднує професіоналів своєї справи у симпозіумах, присвячених політиці, економіці, фінансовому ринку, новітнім технологіям, філософії, охороні здоров’я та ще безлічі цікавих тем. Видатні політики, історики, громадські діячі, представники різноманітних державних та недержавних організацій зібрались цього року в тірольському селищі, аби поділитись роздумами на тему «Справедливість - відповідальність за майбутнє». Ось так щороку з серпня по вересень кілька тисяч людей відвідують Європейський Форум не лише щоб послухати доповіді, подискутувати на тему правового регулювання, а й для того, аби обмінятись думками та обговорити майбутнє. Що ми можемо зробити? Що нам слід зробити? Як? В рамках Політичного Симпозіуму, який тривав з 28 по 30 серпня, Фонд ERSTE, що уже чотири роки є одним із донорів нашого фонду, втретє зібрав 90 «головних героїв» найважливіших партнерських організацій – НУО, дослідників, науковців, митців – людей, що працюють чи успішно працювали в різних соціальних проектах. Це і представники таких світових фондів, як WWF, Ashoka, Caritas, good.bee, і представники локальних НУО, і визнані журналісти, письменники, художники. Нам дуже приємно, що цього року вперше на Зустріч Громади (приблизно так можна перекласти з англійської Community Meeting) було запрошено і представників «Нової сім’ї».
Отож, ми зібралися на висоті 975м над рівнем моря для міждисциплінарного «мозкового штурму». Тут кожен мав можливість знайти однодумців, обмінятись ідеями і перейняти чужий досвід. Для цього на Зустрічі були створені всі умови: групові обговорення, колективні заняття, навіть гра Європолія - аналог Монополії, не давали нікому залишатись пасивними. «Твоя думка важлива і ми повинні її почути!» - саме таке гасло я б обрала для нашої роботи. Цікаво відмітити, що з-поміж усіх учасників форуму ніхто, окрім нас, не працював у програмі профілактики ВІЛ/СНІД та ІПСШ серед вразливих груп населення. Тому досвід нашої роботи зацікавив багатьох представників НУО та журналістів, яких ми не могли не запросити в гості до нашого фонду!
Хочу трохи більше розповісти про нову і дуже захоплюючу гру - Європолію. Головна мета тут – виграти громадянство Європейського союзу! А досягти цього можна лише «придбавши» певну кількість професій, науковий ступінь, прописку, страховий поліс, мовний сертифікат, дизайнерську сумочку, та ще й зберігши при цьому 500 «євро»! І на кожному кроці чекають «випробування»: ти нелегально працював 5 років, тому винен «громадянам» певну суму, або мусиш піти до «лікаря» і віддати гроші йому. Хоча може й пощастити - отримуєш несподіваний спадок від троюрідного дядька! Ну, все як у житті! Найцікавіше, що в грі нашої групи (в кожній групі було по 4-5 гравців) найприбутковішими професіями були «працівниця секс-бізнесу» та «політик» - чомусь найчастіше саме на них «потрапляли» представники інших професій. А якщо вже став на «придбане» поле – плати його власнику. Я ж кажу: все як у житті! Чи не так? Головне, що за годину, відведену на гру, троє учасників з 90 таки зуміли отримати «паспорт громадянина ЄС»! І, як вони самі зізнавались на обговоренні результатів гри, їхній успіх на 50% залежав від фарту! А в холі Конгрес Центру, де й проходили наші зустрічі, всі охочі могли спробувати свої сили у цій грі – там розміщувався «напольний» варіант Європолії, доступний всім бажаючим 12 годин на добу.



На відкритті роботи Зустрічі Борис Марте (Boris Marte) – письменник, голова відділу корпоративного спонсорування фонду ERSTE та один з організаторів цього дійства сказав, що він вважатиме роботу нашого форуму успішною, якщо ми роз’їдемось додому із 89 адресами нових знайомих. Але нам здається, що набагато важливіше – знайти однодумців та колег для подальшої роботи, людей, які готові до співпраці. І хіба не приємно, коли партнери стають друзями? А «мозковий штурм» серед «дружніх» НУО, фондів, здобувачів грандів та банкірів, серед науковців та митців на «кухні» ERSTE - не найгірший старт для нового багатообіцяючого проекту.
Ми поїхали з Австрії з купою нових вражень, нових знайомств і легким сумом за чудовими днями, проведеними в гостинних Альпах. Участь в Зустрічі Громади значно розширила наш кругозір, дала можливість подивитись на роботу під іншим кутом, додала впевненості, познайомила з цікавими людьми – професіоналами своєї справи - людьми, в яких є чому повчитися. Ми віримо, що час, проведений в Альпбаху, матиме гідне продовження в нових проектах, подальшій співпраці та активній роботі на благо людей, які того потребують.

Юлія Федоруца, інфоменеджер,
Чернівецького благодійного фонду «Нова сім’я”
Переглядів: 532 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]