Четвер, 28.03.2024, 10:04
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2016 » Квітень » 13 » Робота Чернівецького благодійного фонду «Нова
14:15
Робота Чернівецького благодійного фонду «Нова
Робота Чернівецького благодійного фонду «Нова сім’я», в рамках Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 рр, за 2015 рік.


Представники департаменту зменшення шкоди благодійного фонду «Нова сім’я», протягом 2015 року, приймали активну участь у 4 –х засіданнях обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу та у 2-х засіданнях її міжсекторальної робочої групи. Фондом «Нова сім’я» були зроблені розрахунки вартості профілактичної програми та соціальних послуг на 2017-2018 рр для включення в комплексну соціальну програму з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу у Чернівецькій області на 2015-2018рр., але на жаль вони не були враховані при затвердженні обласною радою.
Забезпечуючи дієвість програми з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, організація залучила до здійснення профілактичних заходів працівників, що пройшли відповідне навчання та керуються гендерно - орієнтованим підходом, згідно гендерної політиці фонду та її процедурах, під час надання послуг представникам груп підвищеного ризику. З урахуванням гендерного підходу, тренерами фонду та обласного центру СНІДу проведені в серпні, вересні та жовтні 2015 року 3 одноденних тренінгів з актуальних питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу для підвищення знань працівників управління УМВС(18 осіб), працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (14 осіб) та працівників ЗМІ (5 осіб).
Приділяючи увагу формуванню толерантного ставлення, запобіганню дискримінації людей, які живуть з ВІЛ та представників груп підвищеного ризику - 26 соціальних працівників та психологів ЧМБФ «Нова сім’я» на тренінгах, в межах України, отримали знання з питань захисту прав людей, які живуть з ВІЛ та представників груп підвищеного ризику. Юристом організації для представників уразливих груп та ВІЛ-позитивним клієнтам профілактичних програм надавалися безкоштовні юридичні консультації та доступ до правової допомоги в разі порушення їх прав. Так працівники фонду «Нова сім’я» в партнерстві з Департаментом виконання покарань у Чернівецькій області, добилися визначення пом'якшення вироку та умов виконання рішення суду, зокрема скорочення умовного строку покарання, 2-м клієнтам денного реабілітаційного центру для молоді, що діє на базі фонду «Нова сім’я».
Організація розробила та затвердила в Інституті післядипломної, педагогічної освіти 2 профілактичні програми з питань формування мотивації у населення, зокрема дітей та молоді ( учнівської та студентської), до безпечної щодо ВІЛ поведінки:
- навчальна програма "Нова сім'я" (первинна профілактика залежності, девіантної поведінки та збереження репродуктивного здоров'я) працювала у 28 ЗНЗ міста (кожна друга школа м. Чернівці) з охопленням 4170 учнів 1-4 класів;
- програма "Діалог" (інформаційний аспект: попередження ВІЛ - інфекції, безпечна поведінка, профілактика наркоманії, збереження здоров'я) працювала у 8 ПТУ міста, з охопленням 800 студентів
- В ЗНЗ №24,41,8,30 організовані відкриті виставки "Реклама здорових звичок" робіт 16 дітей 2-х класів.
Ця робота проводилась в рамках співпраці Фонду «Нова сім’я» з Інститутом післядипломної, педагогічної освіти та адміністраціями ЗНЗ міста.
Спільно з міськім відділом у справах сім’ї, дітей та молоді на базі міської бібліотеки було організовано та проведено брейринг на тему репродуктивного здоров’я та сексуального виховання серед учнів 5 класу ЗОШ №6 ( 18 ос.), випускників програми «Нова сім’я» (фахівцями фонду програма була доповнена розробленим уроком з тематики репродуктивного здоров’я та сексуального виховання для учнів 5-х класів).
Для забезпечення створення та розміщення соціальної реклами та друкованої продукції з питань профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу, пропаганди здорового способу життя, традиційних, духовних, морально-етичних та культурних цінностей, відповідальної поведінки з дотриманням принципів поваги до прав та гідності людини, фонд активно використовує, крім ЗМІ, ресурси Интернету : -сайти http://new-family.org.ua.; http://new-family.ucoz.ua ; в соцмережі www.facebook.com - сторінки: "Нова сім'я", " Денний реабілітаційний центр для молоді".
В прямому ефірі ТРК "Буковина" чотири рази (20.05.2015, 24.09.2015, 21.10.2015 та 25.11.2015 рр.) відбулись трансляції з питань профілактики ВІЛ/СНІДу за участю центру СНІДу, ЧМБФ "Нова сім'я". Останній виступ був на тему: ВІЛ-інфекція/СНІД міфи та реальність». Дієва праця з журналістами газет "Версії" та "Молодий Буковинець". Працює гаряча лінія ЧМБФ "Нова сім'я".
Пропагуючи здоровий спосіб життя. на вулицях міста Чернівці (проспект Незалежності, вулиці Небесної Сотні, Героїв Майдану, Головній та у Садгірському районі міста Чернівці), розміщено 10 сіті-лайтів.
В 2015р. працівники ЧМБФ "Нова сім'я" та центру СНІДу двічі провели інформаційно-просвітницькі заходи, які були спрямовані на запобігання ВІЛ/СНІДу з використанням мобільної амбулаторії (МА). Перший захід - 27.05.2015р. всеукраїнська акція «Кладовище замість ліків» до дня памяті померлих від СНІДу, а другий - 01.12.2015р. до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та толерантного відношення до ВІЛ позитивних людей. Соціальні працівники ГО роздавали пересічним громадянам брошури, надавали консультації. Медичні працівники проводили серед населення експрес-тестування на ВІЛ за допомогою швидких тестів .
В районних центрах області, для представників груп ризику, безпосередньо на мобільних пунктах, працівниками ЧМБФ "Нова сім'я" проведено 3 відео –лекторіїв, спрямованих на попередження розповсюдження інфекції ВІЛ.
В 2015р. на пунктах обміну шприців, аутрич/ маршрутах та в умовах мобільної амбулаторії під час виїздів в райони області розповсюджено 1732 прим. Інформаційних матеріалів для груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ, з питань зміни ризикованої поведінки на більш безпечну.
Для забезпечення програмами профілактики ВІЛ представників груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ та їх статевих партнерів, дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, безпритульних та бездоглядних дітей та дітей, які не отримують належного батьківського піклування - забезпечення супроводу учасників програм профілактики з числа представників груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ до лікувально-профілактичних закладів для своєчасного лікування або отримання медичної допомоги ЧМБФ «Нова сім’я» має підписані угоди про співпрацю з центром СНІДу, обласними протитуберкульозним, наркологічним та шкірвенерологічним диспансерами.
За рекомендаціями ВОЗ та ЮНЕЙДС, з урахуванням кращого світового досвіду, на базі фонду з 2015 року працює мобільна амбулаторія. Комплексний пакет профілактичних послуг з інфікування ВІЛ на пунктах обміну шприців організації отримали 3086 споживачів ін'єкційних наркотиків. Разом з соцпрацівниками на мобільні маршрути , за графіком, виїжджають відповідні медичні працівники ЛПУ.
825 осіб секс-бізнесу, на пунктах довіри та на базі мобільної амбулаторії у місті Чернівці, на трасах районних містечок Сторожинець, Кіцмань, Новоселиця, Новодністровськ отримували профілактичні послуги ( розповсюдження засобів захисту, інформаційні матеріали, консультації, обстеження лікаря- венеролога та направлення на лікування в ОШВД, тестування на ВІЛ медичною сестрою центру СНІДу).
Зокрема, 3006 представників груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ, пройшли тестування на ВІЛ із застосуванням швидких тестів, як клієнти проекту з профілактики ВІЛ, що здійснює ЧМБФ "Нова сім'я" (2610 СІН та 396 ПКС). При необхідності, працівники фонду постійно здійснюють супровід осіб з позитивним результатом, та ВІЛ-інфікованих до ЛПУ.. В 2015 р. перенаправлено та взято на диспансерний нагляд 6 осіб, з них 5 – споживачів ін’єкційних наркотиків та 1 – працівниця комерційного сексу.
В 2015 році були обстежені на гепатит В та гепатит С - 409 представників уразливих груп, 92 СІН, отримали позитивний результат на гепатит С.
Що року здійснюється профілактичні заходи по виявленню та лікуванню інфекцій, що передаються статевим шляхом, для груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ та людей, які живуть з ВІЛ, в 2015 році 132 працівниці комерційного сексу, як клієнтки проекту з профілактики ВІЛ, були обстежені на сифіліс із застосуванням швидких тестів, 50 ОСБ обстеження на гонорею, 50 ОСБ на хламідії.
На базі обласного наркологічного диспансеру працює один сайт, де 76 осіб отримували в 2015р. замісну підтримуючу терапію (ЗПТ). 27 осіб з ВІЛ-позитивним статусом, пацієнти програми ЗПТ, отримували, за потребою, послуги кейс - менеджера проекта ( соціальний супровід, підготовка до АРВТ, формування прихільності до лікування, підтримка та допомога хворим на дому та стаціонарах ЛПУ,у хоспісі), діє групи взаємодопомоги на сайті ЗПТ.
В фонді налагоджена робота по утилізації використаних шприців, отриманих від споживачів ін’єкційних наркотиків. Між ЧМБФ "Нова сім'я" , центром СНІДу та приватним підприємцем заключений договір з утилізації використаних пластмасових виробів медичного призначення. Згідно даного договору ПП що кварталу забезпечує збір використаних медичних пластмасових виробів. За 2015 рік ЧМБФ "Нова сім'я" здала на утилізацію в центр СНІДу 83173 брудних шприців.
У 2015 році, при тісній співпраці з КВІ УМВС України по Чернівецькій області у Денному реабілітаційному центрі для молоді, що діє на базі ЧМБФ "Нова сім'я", 100 підлітків, у віці 14-18 років, отримували інформаційну та соціально-психологічну допомогу за програмою "Діалог". 18 з них, сформували команду з вуличного воркауту на дитячому майданчику (район бувшого маг-ну "Рязань"), який облаштували своїми руками. Відбулося 2 міських турніри між дітьми районів міста. 7 підлітків є членами футбольної команди "Олімп", яка в минолому році побувала у Полтаві та Кременчуці. За фінансової підтримки донора 8 неповнолітніх отримали професійні навички та знанння, 4 - працюють, інші стали на облік в Центр зайнятості. 28 дітей (від 4 до 13 років) відвідують центр соціальної адаптації "Діалог"при фонді, який кожної суботи працює на базі ЗНЗ №41. Діти, крім занять з фахівцями та психологами, отримують безкоштовну горячу їжу. 4 дитини, на початку учбового року, були зараховані в 1-2 класи ЗНЗ. Працюють старша та молодша групи. Роботою фонда охоплені 18 неповнолітніх дітей Обласного притулку.

Організація , через доступ до спільноти СІН, залучає їх до програм лікування та подальшої реабілітації у ДРЦМ - 5 споживачів наркотиків завершили стаціонарне лікування у ЧОНД за кошти донорів ( БФ "Конфініс" Австрія, БФ "Де Кливо" Швейцарія), наразі вони перебувають у денному реабілітаційному центрі Фонду "Нова сім'я" . Всього в ДРЦМ - 29 осіб, 5 осіб, згідно захисту індивідуального плану соціалізації завершили програму та вийшли з РЦ.

Меланіч Л.І.,
Вик. директор фонду, директор департаменту ЗШ
Категорія: Новини | Переглядів: 866 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]