П`ятниця, 29.03.2024, 14:10
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2015 » Грудень » 14 » Буковинські наркологи вивчали у Німеччині досвід роботи соціально-реабілітаційного центру
07:33
Буковинські наркологи вивчали у Німеччині досвід роботи соціально-реабілітаційного центру
Буковинські наркологи вивчали у Німеччині досвід роботи соціально-реабілітаційного центру

На запрошення мерії міста Петтінг (Баварія) та за сприяння громадської організації «Нова сім’я», фахівці обласного наркологічного диспансеру відвідали з робочим візитом один із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини – «HERZOGSAGMUHLE».

Як розповідає головний лікар Чернівецького обласного наркологічного диспансеру, головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА зі спеціальності «Наркологія» Віктор Самсонюк, «HERZOGSAGMUHLE» функціонує як соціально-реабілітаційний центр з багатоканальним фінансуванням вже понад 120 років. Його послугами користуються понад 1700 пацієнтів з різними вадами здоров’я, що призвели до обмеження або втрати дієздатності, віком від новонароджених до людей похилого віку. Структура центру та найсучасніші реабілітаційні технології, помножені на неймовірну терпимість і толерантність місцевого населення Баварії й Північного Тіролю, забезпечують повноцінне життя людей із обмеженими можливостями.
Протягом тижня п’ятеро лікарів наркодиспансеру та громадські активісти вивчали досвід роботи німецьких лікарів, психологів та соціальних працівників з пацієнтами, які через розлади психіки та поведінки втратили спроможність самостійно забезпечити себе засобами до існування, втратили житло і стали тягарем для родичів. Натомість у реабілітаційному центрі, завдяки індивідуалізованому комплексному підходу лікарів, психологів, соціальних працівників та унікальним менеджерським рішенням пацієнти повертаються до повноцінного життя, працевлаштовуються, відновлюють родинні стосунки та соціальні зв’язки.
- Досвід діяльності подібних європейських реабілітаційних центрів для членів громадянського суспільства, які в силу життєвих обставин втратили здоров’я та неспроможні до самостійного життєзабезпечення, необхідно якнайшвидше реалізовувати в Україні, – відзначає В. Самсонюк.
Читати детально
Категорія: Новини | Переглядів: 703 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]