Субота, 20.04.2024, 01:25
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернівецький міський Благодійний фонд Нова СІМ'Я


ШАРА!!!
Видео
Меню сайту
Форма входу
Не ошибись мечтой
Обними меня
Головна » 2015 » Вересень » 11 » БФ «Пацієнти України» вимагає від Президента України терміново скликати позачергове засідання РНБО в зв’язку зі спалахом поліомієліту
00:16
БФ «Пацієнти України» вимагає від Президента України терміново скликати позачергове засідання РНБО в зв’язку зі спалахом поліомієліту
БФ «Пацієнти України» вимагає від Президента України терміново скликати позачергове засідання РНБО в зв’язку зі спалахом поліомієліту на Закарпатті.
Про це йдеться у відкритому листі-зверненні до Петра Порошенка, надісланому активістами Президенту. У ньому вони вимагають змусити Міністерство охорони здоров’я протягом тижня підписати угоди з міжнародними організаціями, зокрема ЮНІСЕФ, на закупівлю вакцин та невідкладно зібрати робочу групу при Раді національної безпеки і оборони щодо вирішення питання можливого спалаху поліомієліту в державі.

«Навіть у таких африканських країнах як Сомалі, Чад та Нігерія перемогли цю хворобу. Натомість в Україні, в центрі Європи, ми маємо спалах епідемії, — стверджує Дмитро Шерембей, голова правління БФ «Пацієнти України». — Ми не можемо допустити, щоб наша країна стала ізольованою від усього світу, а діти інвалідами. Саме тому ми закликали Президента України невідкладно врегулювати це питання, а також вперше в історії України чесно виділити гроші з бюджету на вакцинування всіх дітей».

Варто відзначити, що програми з вакцинації кожного року катастрофічно недофінансовуються з державного бюджету. Це є порушенням Конвенції ООН з прав дитини, яку Україна підписала у 1991 році. Це ставить під великий сумнів вступ України до Європейського Союзу, де це захворювання вважається подоланим.

У своєму зверненні, окрім виділення в 2016 році достатніх коштів для 100%-го покриття населення України програмами вакцинування по всіх захворюваннях відповідно до Календаря профілактичних щеплень в Україні, пацієнти вимагають розробити основи державної політики у сфері вакцинопрофілактики із залученням провідних національних та міжнародних експертів та розпочати масштабну інформаційну кампанію щодо створення позитивного іміджу програм вакцинування та мотивування українських батьків до проведення щеплень своїм дітям.

У листі йдеться про те, що однією з причин спалаху захворювання став провал державних закупівель ліків у 2014-2015 роках. «За кожне покалічене життя чиновники в Міністерстві охорони здоров’я мають понести відповідальність, — стверджує Ольга Стефанишина, виконавчий директор БФ «Пацієнти України». — В Генеральній прокуратурі вже відкрите кримінальне провадження проти екс-посадовців МОЗу, які минулого року провалили державні закупівлі, тому ми будемо звертатись до прокуратури з вимогою пришвидшити розслідування та долучити до нього докази щодо постраждалих дітей».

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я виступило з ініціативою створення Оперативного штабу з реагування та протидії розповсюдженню захворювання на поліомієліт та процесу надання гуманітарної допомоги. Також Голова Комітету з питань охорони здоров’я України Ольга Богомолець виступила із заявою щодо створення при Раді національної безпеки і оборони відповідної робочої групи. Напередодні ВООЗ підтвердила спалах поліомієліту в Україні. На Закарпатті підтвердили 2 випадки захворювання на поліомієліт у дітей 4 років та 10 місяців. Обидві дитини не були вакциновані.
Категорія: Новини | Переглядів: 500 | Додав: Модератор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]